Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care viziteaza Romania in perioada 30-31 octombrie, are in programul oficial o vizita la Targu Jiu, colegiul unde candideaza Victor Ponta. In agenda oficiala a vizitei mai sint trecute o intilnire cu premierul Ponta la Guvern, un discurs in fata Parlamentului, o intilnire cu presedintele Basescu la Cotroceni si o intilnire cu Vasile Blaga.

Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat luni ca va refuza intilnirea cu Schulz daca presedintele PE va face campanie electorala pentru Victor Ponta la Targu Jiu.

UPDATE "Presedintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, va efectua in perioada 30 octombrie-1 noiembrie, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea. Oficialul european va avea, in aceasta perioada, mai multe intrevederi cu reprezentantii conducerii Parlamentului Romaniei, presedintele si premierul Romaniei, ministri, cadre universitare si studenti ai Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). In prima zi a vizitei, marti, 30 octombrie, in jurul orelor 16.00, domnul Martin Schulz se va deplasa la Targu Jiu, insotit de presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta si ministrul Mediului si Padurilor, doamna Rovana Plumb, unde vor vizita statia de epurare a apei, un proiect finantat din fonduri europene", se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, vizita de la Targu Jiu va fi urmata de convorbiri oficiale ale inaltului demnitar european cu prim-ministrul Ponta, la sediul Guvernului.

"Vizita presedintelui Parlamentului European va continua miercuri, 31 octombrie, la Camera Deputatilor. De la orele 9.00, acesta va participa, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, si vicepresedintele Senatului, domnul Petru Filip, la o dezbatere privind teme europene de actualitate. Printre invitati se numara premierul Victor Ponta, europarlamentari, lideri ai grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat. In aceeasi zi, incepand cu orele 10.00, presedintele Parlamentului European va sustine o alocutiune in fata plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Evenimentul va fi urmat de conferinta de presa comuna a celor doi presedinti, domnul Martin Schulz si domnul Valeriu Zgonea, care va incepe la orele 10.45", se arata in comunicat.

Miercuri, de la orele 11.30, va avea loc primirea oficialului european de catre presedintele Traian Basescu.

In programul presedintelui Parlamentului European este prevazuta o intalnire, miercuri, incepand cu orele 12.20, cu reprezentantii Grupurilor parlamentare ale PDL din Camera Deputatilor si Senat.

In aceeasi zi, Schulz va avea, de la orele 15.45, o intrevedere cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, apoi cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, incepand cu orele 16.30.

Schulz va avea apoi o intrevedere, miercuri, incepand cu orele 18.00, cu reprezentanti ai mediului academic si studenti ai Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, unde va avea loc si ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.

PDL participa la sedinta Parlamentului in care presedintele PE Martin Schulz va prezenta un mesaj, dar nu va onora cererea acestuia de a se intalni cu parlamentarii PDL daca oficialul UE merge la manifestarile din Gorj in sprijinul lui Victor Ponta, a anuntat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga.