Esecul privatizarii Oltchim si modul in care s-a derulat procedura de vanzare pot fi incadrate in "zona subminarii economiei nationale", a declarat luni prim-vicepresedintele PDL si fost ministru al Economiei Adriean Videanu, care l-a comparat pe Victor Ponta cu "un personaj popular care reprezinta esenta incapacitatii - dl Bula".

"Esecul privatizarii Oltchim este rezultatul indiscutabil al incompetentei guvernului Ponta. Pentru acest lucru si in ideea de a salva economia romaneasca cerem de urgenta demisia guvernului Ponta", a spus liderul PDL, intr-o conferinta de presa, la putin timp dupa ce primul ministru l-a acuzat pe Adriean Videanu ca s-a inteles cu Dan Diaconescu sa acopere fraudele de la combinat.

Pe "acest personaj politic jalnic care este Victor Ponta as vrea sa-l aseman cu un personaj popular care reprezinta esenta incapacitatii - dl Bula. Dl Ponta actioneaza atat in politica cat si in actul guvernamental dupa principiile personajului nostru national, dl Bula", a raspuns Videanu.

El a precizat ca PDL va sesiza "organele abilitate ale statului sa verifice conditiile pentru care guvernul dl Bula a modificat conditiile de privatizare ale Oltchim odata ce avea aprobarea Comisiei Europene privind conversia creantei AVAS in actiuni" si care ar fi creat conditiile unei privatizari la care sa participe investitori strategice.

Fostul ministru l-a acuzat pe Ponta ca este "mitoman", in conditiile in care urma cu zece zile afirma ca exista "doi investitori mari, seriosi" pentru privatizarea Oltchim, or acest lucru nu s-a intampla.

"Cerem de urgenta demisia guvernului Ponta pentru a nu continua cu astfel de decizii care sa distruga intreaga economie romaneasca. Ei nu stiu nimic altceva decat insolventa, privatizari esuate, administrari speciale", a adaugat Videanu.

"Cred v-ati obsnuit cu acest domn care minte cum respira (...) Daca vrea sa vada hotul hotilor, in fiecare dimineata dl Ponta are sansa sa se uite in oglinda", a mai spus acesta, adaugand ca daca "unii au avut matusi, dl Ponta are o soacra foarte bine ancorata in business".

"Unde ati mai vazut in aceasta lume privatizare pe persoana fizica? Domnule, suntem in lumea basmelor", a incheiat Adriean Videanu.