Vladimir Voronin este convins ca Traian Basescu va pierde la referendumul pentru demiterea sa si afirma ca ii simpatizeaza pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu.

"M-a comparat (Traian Basescu, n.r.) cu Ponta. Mie imi place Ponta, mie imi place Crin Antonescu, iaca persoanele astea imi plac foarte mult. De ce: pentru ca ei tot cum au procedat pana astazi si au facut pana astazi au facut strict in conformitate cu constitutia statului roman, a Romaniei, nu au incalcat nimic", a declarat fostul presedinte al Republicii Moldova, la ProTV Chisinau.

El a fost intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui suspendat Traian Basescu, care afirmase luni, intr-o intalnire cu bloggerii si ziaristii din Republica Moldova, ca Vladimir Voronin "era tipul comunistului cu limbaj dublu".

"Era presedinte dl Ion Iliescu si in 2002 noi deja am semnat cu UE primul plan de actiuni pentru trei ani de zile, de activitati comune, si aici ori a incurcat ceva dl Basescu ori a facut special sa nu fie concret", a comentat Voronin.