USL ii solicita presedintelui suspendat, Traian Basescu, sa nu se agate de "chichite legislative" si sa spuna clar daca isi va da demisia de onoare in situatia in care un procent covarsitor dintre romani va vota impotriva sa la referendum, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu.

"Eu ii cer lui Traian Basescu sa ne spuna clar daca in cazul in care un procent covarsitor dintre romani va vota impotriva sa, isi va da demisia de onoare? Daca vor spune un numar mare de romani ca trebuie sa plece si un numar foarte mic vor spune ca vor ca Traian Basescu sa fie in continuare presedinte, veau sa-i cer sa ne spuna ca isi da demisia de onoare", a spus Fenechiu, citat de Mediafax.

Fenechiu a mai spus ca Traian Basescu incearca sa se agate de orice "chichita legislativa", inclusiv de norma de validare a referendumului, pentru a-si pastra scaunul de la Cotroceni.

"Daca la vot opt milioane spun sa plece si 100.000 spun sa ramana, vreau ca Traian Basescu sa ne spuna tuturor ca pleaca", a spus Fenechiu.