Premierul Victor Ponta a afirmat ca regreta declaratiile facute cu o zi in urma la adresa cancelarului german Angela Merkel.

"Regret acum acest raspuns pe care l-am dat ieri", a spus Ponta, intr-un interviu acordat Romania TV.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si-a exprimat luni convingerea ca dupa referendumul pentru suspendarea lui Traian Basescu "niciun crestin-democrat german nu o sa-si mai permita sa jigneasca poporul roman" vorbind despre dictatura. "Ce, suntem colonie?", s-a intrebat acesta.

El a aratat ca Angela Merkel "a facut un lucru pe care l-a facut si in Franta, a spus foarte clar eu sunt de partea unui candidat", ceea ce nu a impiedicat-o sa aiba relatii foarte bune cu noul presedinte francez, socialist.

Primul ministru a acuzat din nou PDL ca afecteaza imaginea Romaniei prin declaratiile critice legate de subrezirea statului de drept.

"Ultima ingrijorare era daca era adevarat ca nu publicam in Monitorul Oficial deciziile Curtii Constitutionale. Am intrebat 'Unde ati auzit? la Preda, la Boureanu. Dom'ne sunt nebuni, intrebati Curtea", a afirmat Victor Ponta.

El a subliniat ca niciun maghiar nu a cerut vreodata pentru Ungaria aplicarea articolului 7 si scoaterea tarii din UE: "La noi in prima zi cei de la PDL au cerut sa fim dati afara din UE. De ce sa fim dati toti romanii afara din UE pentru ca ati pierdut voi un scaun?", s-a intrebat el.

Premierul Ponta a precizat ca va prezenta la Bruxelles, unde se va deplasa miercuri si joi, deciziile CCR, "care inchid definitiv toate discutiile".

"Eu le voi prezenta foarte clar, voi da asigurari ferme privind hotararea noului guvern de a face toate reformele structurale, de a garanta independenta justitiei. Voi spune daca o singura decizie pe care am luat-o o considerati neconforma cu standardele europene vin la Bucuresti si o reparam", a sustinut acesta.

In ceea ce priveste raportul pe Justitie, Victor Ponta si-a exprima ingrijorarea ca acesta va fi prezentat in ultima saptamana de campanie pentru referendumul de demitere a presedintelui.

Intrebat daca are in vedere sa solicite amanarea acestui raport, primul ministru a raspuns: "Nu stiu exact care este solutia, stiu ca fix in ultima saptamana in mod inevitabil va fi folosit in campania electorala".