Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Iasi Constantin Simirad si-a dat demisia din UNPR, motivand ca nu mai poate sta alaturi de niste oameni pe care nu-i mai apreciaza, dupa votul parlamentarilor UNPR pentru suspendarea sefului statului.

Constantin SimiradFoto: AGERPRES

Constantin Simirad, care ocupa postul de vicepresedinte al UNPR, a declarat, duminica pentru Mediafax ca si-a dat demisia din UNPR, motivand ca este deceptionat de faptul ca majoritatea parlamentarilor acestui partid au votat suspendarea sefului statului.

"Am vazut ce s-a intamplat in Parlament la suspendarea presedintelui, iar prestatia UNPR mi-a lasat un gust amar. In urma cu doar doua luni, Gabriel Oprea spunea ca UNPR nu va vota niciodata suspendarea lui Traian Basescu, dar in Parlament alesii uneperisti au procedat pe dos", a spus Simirad.

El a declarat ca este dezamagit de atitudinea UNPR, adaugand ca ii pare rau ca a stat alaturi de astfel de oameni.

"Adeziunea la UNPR pe care am fost nevoit s-o depun inainte de alegerile locale este o copie, originalul l-am distrus. Nu mai fac nici o politica si n-are rost sa mai fiu tovaras si sa stau alaturi de niste oameni pe care nu-i apreciez deloc", a afirmat Constantin Simirad.

El a precizat ca dupa demisia din UNPR nu mai vrea sa auda de politica.

In 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, Constantin Simirad a declarat ca se va retrage din viata politica si cea administrativa, afirmand ca ii lasa pe altii mai tineri sa se ocupe de aceste lucruri.

El a precizat ca a candidat pentru sefia CJ Iasi doar la rugamintile liderului UNPR Gabriel Oprea, dar a recunoscut ca in campanie a mers doar in cateva comune din judet.

Simirad a obtinut in alegerile locale din acest an doar 5,5% din voturi, clasandu-se pe locul patru in competitia pentru presedintia CJ Iasi.

Constantin Simirad a fost primar al municipiului Iasi timp de trei mandate, iar patru ani a fost presedinte al Consiliului Judetean.

El a activat in Partidul Aliantei Civice, Partidul Moldovenilor, PSD si UNPR.