Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, care conduce si Organizatia UDMR Ciuc, considera ca la referendumul pentru suspendarea presedintelui maghiarii ar trebui sa stea acasa, intrucat nu este vorba de lupta lor politica.

"Eu cred ca aceasta lupta nu a fost lupta clasei politice maghiare din Romania si de aceea UDMR nu a participat si eu cred ca si la referendum e mai bine sa stam acasa", a declarat sambata pentru Agerpres Borboly Csaba

Liderul local al UDMR este de parere ca implicarea maghiarilor in lupta politica a partidelor romanesti nu aduce nimic bun aceste comunitati.

"Cei care au luat aceasta decizie eu cred ca au avut o convingere, dar spun ca aceasta lupta nu este o lupta la care noi trebuie sa participam pentru ca atunci cand elitele romanesti doresc sa foloseasca maghiarimea pentru a se invinge unul pe celalalt nu este un lucru bun pentru noi", a conchis Borboly Csaba.

Nu este prima data cand presedintele UDMR Ciuc pledeaza pentru ca Uniunea sa nu decida in probleme politice importante ale tarii, sustinand in mai multe randuri ca rolul formatiunii este acela de a rezolva problemele maghiarilor din Romania.