In Piata Victoriei din Bucuresti a avut loc miercuri seara o noua manifestatie anti-Ponta. Participantii au facut acelasi lucru ca si marti seara: au dau ocol Pietei Victoriei pe trotuar si prin pasaj. Cei aproximativ 200 de manifestanti s-au intilnit in fata Muzeului de Geologie, de unde au pornit spre Muzeul Antipa si apoi spre sediul Guvernului. MR Ungureanu a venit in Piata Victoriei si a spus ca "Ponta si Crin Antonescu au reusit sa demonstreze cum poate fi calcata in picioare Constitutia. E normal ca oamenii sa iasa in strada". In Piata Universitatii, la Fintina, s-au strins circa 100 de tineri care scandeaza impotriva USL, PDL, Ponta si Basescu. Printre promotorii protestului de la Universitate s-a numarat si Nicusor Dan, pe pagina sa de facebook.

Banner Ponta-mineriFoto: Hotnews

HotNews.ro a prezentat desfasurarea evenimentului

In tara:

  • ARAD: In jur de 30 de persoane au participat, miercuri seara, pe platoul din fata Palatului Administrativ al municipiului Arad, la un miting organizat de Initiativa "Democratia e in strada", protestand impotriva ''abuzurilor anticonstitutionale ale coalitiei de guvernare'', conform organizatorilor. Chemarea la miting a fost lansata de miercuri de Catalin Lazurca (fratele ambasadorului Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca - n.r.), consilier din partea societatii civile pe listele MCL (PDL+PER), anunta Agerpres.
  • CLUJ: Aproximativ 100 de persoane au protestat, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, conform Agerpres. Manifestantii au scandat, printre altele, "Jos Guvernul Ponta" si "Sus democratia". De asemenea, au facut referire la acuzatiile de plagiat la adresa premierului. Printre participantii la protest s-au numarat tineri si varstnici, activisti care se opun proiectului de la Rosia Montana, dar si membri ai PDL.

UPDATE 22.10 Au mai ramas in jur de 150 de protestatari in Piata Victoriei. Acestia nu l-au uitat pe fostul presedinte al Romaniei scandand: "Jos Iliescu!"

UPDATE 21.30Protestatarii scandeaza in continuare lozinci impotriva lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu: "Ponta nu uita, Romania nu e a ta!", "Ponta nu uita, ai promis demisia" si "Antonescu - Moscova!"

UPDATE 21.10: Un protestatar a fost ridicat de jandarmi si acum da declaratii in masina jandarmeriei.

UPDATE 21.00: Protestatarii ii cer in continuare demisia lui Victor Ponta si scandeaza si impotriva lui Crin Antonescu

UPDATE 20.46: In Piata Victoriei s-au strans in jur de 350 de manifestanti.

UPDATE 20.30: O echipa de filmare a Antenei 3 a ajuns in Piata Victoriei si a fost huiduita de manifestanti, la fel ca in urma cu o seara. Initial, echipa televiziunii a parcat in fata protestatarilor, dupa care a mutat masina. Protestatarii s-au dus dupa acestia si au inceput sa strige: "Felix la puscarie!", "Felix nu uita tu urmezi la Rahova". Masina Antenei 3 a plecat de la fata locului, iar echipa a coborat pe partea opusa a strazii.

Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu

Foto: Hotnews

UPDATE 20.08: MR Ungureanu a venit in Piata Victoriei si a spus ca "Ponta si Crin Antonescu au reusit sa demonstreze cum poate fi calcata in picioare Constitutia. E normal ca oamenii sa iasa in strada". Manifestantii l-au aclamat pe MRU

UPDATE 19.43: Manifestantii de la Victoriei afiseaza un banner cu mesajul "Victoras, cind chemi minerii?". Politistii le-au spus manifestantilor ca nu au autorizatie pentru un banner si le-au cerut sa-l ascunda

UPDATE 19.40: Numarul manifestantilor de la Victoriei a crescut la 300. Ei striga "Demisia!" si "Victoras, cind chemi minerii?"

Manifestanti anti-partide la Piata Universitatii

Manifestanti anti-partide la Piata Universitatii

Foto: Hotnews

UPDATE 19.30: In Piata Universitatii, la Fintina, s-au strins circa 100 de tineri care scandeaza impotriva USL, PDL, Ponta si Basescu. Printre promotorii protestului de la Universitate s-a numarat si Nicusor Dan, pe pagina sa de facebook.

HotNews.ro va tine la curent cu desfasurarea evenimentului