Senatorul Ilie Sirbu a depus luni la Biroul Permanent al Senatului o cerere din partea senatorilor USL pentru organizarea unei sesiuni extraordinare in perioada 3-6 iulie. Motivul oficial invocat in cerere este discutarea proiectelor de legi nefinalizate dar si legea votului uninominal declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala. UPDATESurse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca liderii USL intentioneaza sa propuna o noua legea a votului uninominal si chiar sa amane alegerile parlamentare. "Daca in motivarea Curtii se va regasii prevedere de la Venetia conform careia lega nu poate fi schimbata cu sase luni inaintea alegerilor, putem amana data alegerilor parlamentare"au explicat sursele citate.

Totodata, conducerea Parlamentului se reuneste astazi pentru a decide ordinea de zi pentru sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului de marti 3 iulie cand premierul Victor Ponta va prezenta concluziile intalnirii de la Bruxlles.

Curtea Constitutionala a decis saptamana trecuta neconstitutionala in intregime legea uninominalului pur insa nu a publicat si motivarea hotararii.