Liderul liberal Crin Antonescu, copresedinte al USL, a anuntat luni ca parlamentarii Uniunii vor solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a fi dezbatute proiecte importante aflate inca pe ordinea de zi, transmite Agerpres.

"Suntem cu totii mobilizati pentru ca, spre deosebire de traditia de final de sesiune cand deja parlamentarii incep sa plece in concedii, toti parlamentarii actualei majoritati, in primul rand ai USL, raman pe pozitii. E foarte probabil ca saptamana viitoare sa solicitam o sesiune extraordinara si toti parlamentarii nostri vor ramane pentru a rezolva chestiunile legislative de pe agenda si toate celelalte decizii care sunt de natura Parlamentului fie in plenul sau fie la nivelul comisiilor parlamentare. Aceasta decizie politica va fi respectata fara exceptii de toti parlamentarii", a subliniat Crin Antonescu.

Intrebat daca suspendarea presedintelui va fi pe ordinea de zi, presedintele PNL a spus ca "ar putea fi demarat orice din ceea ce este legal si constitutional". El a adaugat insa ca acest subiect nu a fost solicitat.

"Nu am solicitat sedinta sau o sesiune extraordinara a Parlamentului in legatura cu acest subiect. (...) Luam in calcul in perioada imediat urmatoare, ceea ce premierul a spus deja - agenda guvernamentala este prioritara, luam in calcul in perioada urmatoare ca Romania sa fie reprezentata la Consiliul European de la sfarsitul acestei saptamani, asa cum Parlamentul Romaniei a decis si s-a exprimat. Aceste lucruri le luam in calcul, restul sunt ipoteze colaterale si cu un anumit grad mai mare sau mai mic de probabilitate", a spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, a afirmat, in conferinta comuna de presa, ca va incerca sa faca tot ceea ce tine de el privind "extragerea dintr-un razboi si un scandal continuu".

"Cred ca oamenii asteapta sa-mi fac datoria, sa conduc Guvernul. Sigur ca e mai pasionant intotdeauna, si nu e o acuza, partea de scandal si de cearta, dar eu voi face acest efort si trebuie sa conving ca trebuie sa-mi fac datoria ca prim-ministru. De aceea, pentru mine, modul in care guvernul se va prezenta, modul in care reusim si demonstram la sfarsitul lunii iulie ca ne respectam angajamentele, ca avem crestere economica, ca avem relansare pe zona industriala, ca ne-am facut datoria pentru oameni", a argumentat acesta.

Premierul a adaugat ca pe 27 iunie este asteptata decizia CCR cu privire la Legea electorala si a aratat ca "este obligatia Guvernului si a Parlamentului" sa indrepte existenta vreunui element de neconstitutionalitate, daca acesta exista, pentru ca "nu este de preferat" sa se faca din toamna ultimele modificari la lege, respectiv cu doua - trei luni inainte de alegeri.

"Din punctul nostru de vedere, al USL, alegerile ar fi bine sa fie mai repede pentru a avea timp sa dezbatem, in Parlament bugetul pe 2013 in acest an. Dar lucrul acesta se poate face doar printr-un acord al tuturor fortelor politice in Parlament. Daca nu exista din partea PDL un acord, atunci, sigur, vom avea alegeri pe 2 decembrie", a completat Ponta.