Premierul Victor Ponta l-a retras pe Radu Roatis de la conducerea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, iar fostul ministru PDL al Transporturilor Gheorghe Dobre a fost trecut din postul de secretar general in minister in cel de inspector guvernamental, potrivit Mediafax.

De la ANSVSA au fost retrasi si vicepresedintii Csutak-Nagy Laszlo si Corneliu Ceica, posturile fiind prelate de Vladimir Alexandru Manastireanu si Marian Pintur.

Premierul a mai decis ca Florin Tunaru, fost director adjunct la Directia Generale a Finantelor Publice Teleorman, coordonator al activitatii de inspectie fiscala, si Mihail Constantin, director in cadrul ANAF, sa ocupe posturi de vicepresedinte in Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

In acelasi timp, medicul primar Florian Dorel Bodog a fost numit secretar de stat la Ministerul Sanatatii. Au mai fost numiti ca scretari de stat Georgeta Bratu (Ministerul Muncii), Dumitru Daniel Botanoiu si Gheorghe Albu (ambii la Ministerul Agriculturii).

Au fost eliberati din functie secretarii de stat Valentin Mocanu (Ministerul Muncii), Barna Tanczos si Octavian Liviu Bumbu (ambii la Ministerul Agriculturii).