HotNews.ro a realizat un tabel comparativ cu declaratiile de avere ale membrilor ultimelor trei guverne. Este vorba despre guvernul condus de Emil Boc, in ultima sa componenta, declaratiile de avere publicate fiind cele de la incetarea mandatului. Urmeaza declaratiile depuse de ministrii guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu si cele ale ministrilor din executivul condus de Victor Ponta.

Precizam ca cinci dintre ministrii guvernului Ponta nu si-au depus inca declaratiile de avere, fiind in interiorul termenului legal pentru depunerea acestora. Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 stipuleaza ca "declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii". Guvernul Ponta a depus pe 7 mai juramantul de investitura in fata presedintelui Traian Basescu, care a semnat in aceeasi zi decretul pentru numirea Guvernului Romaniei.

Nota: Campurile marcate cu asterisc (*) semnaleaza lipsa declaratiei de avere a demnitarului in dreptul caruia apare semnul grafic

In componenta guvernului Ponta mai exista patru ministri delegati care nu au fost luati in considerare la realizarea tabelului comparativ, pentru ca functiile ocupate de ei nu existau in guvernele precedente. Precizam ca Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, a fost mentinut pe acest portofoliu de toate cele trei guverne.

Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban

Terenuri: -

Cladiri: 3 apartamente (209 mp)

Autoturisme: 1 Audi A4 din 2007 / 1 Toyota Yaris din 2008

Bijuterii si obiecte de arta: 34.000 EUR

Conturi: 4 in EURO: 251.500 EUR

Venituri anuale: 111.850 EUR / 55.706 RON