"Pentru prima data iau in considerare foarte serios demisia din PNL. Este o decizie foarte grea, pentru ca sunt membru PNL de 23 de ani. Voi lua aceasta decizie numai dupa ce ma voi sfatui cu Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus - oameni alaturi de care am invatat politica, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de care m-am inscris in PNL", a declarat, luni, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, intr-o conferinta de presa sustinuta la cateva ore dupa ce conducerea centrala a liberalilor l-a inlocuit de la conducerea PNL Bucuresti cu Eugen Nicolaescu. Andrei Chiliman a tinut sa ii transmita si un mesaj lui Crin Antonescu: "In politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker."Chiliman a confirmat pentru prima oara in spatiul public zvonurile care circulau in cercurile liberale, potrivit carora Crin Antonescu ar fi jucator impatimit de poker.

Andrei ChilimanFoto: AGERPRES

Declaratiile lui Andrei Chiliman:

  • Inainte de a fi un om al vorbelor, sunt un om al faptelor. In ultimii 8 ani am facut mai multa administratie si mai putina politica.
  • Politicianismul este perfect paralel cu problemele reale, cu dorintele si asteptarile oamenilor carora noi le cerem votul.
  • Am construit, la PNL Bucuresti, cea mai puternica organizatie PNL din tara. Mi-as fi dorit ca aceasta realitate sa fie inteleasa si de Crin Antonescu.
  • Decizia de azi privind schimbarile de la PNL Bucuresti face parte din deciziile politicianiste paralele cu asteptarile cetatenilor.
  • Noi le oferim oamenilor un scandal intern, executii de partid, distrugand cea mai puternica organizatie PNL. Acest lucru poate deveni tragic pentru PNL.
  • Presedintele Antonescu nu a furnizat nicio explicatie reala pentru acest act, pentru ca nu o are.
  • Ma pot ocupa si de campania mea, si de campania pe Bucuresti, si de campania dansului (a lui Crin Antonescu - n.red.) Iau decizia lui Antonescu, ca eu sa ma ocup mai bine de campania electorala, ca pe o gluma.
  • Aceasta decizie relanseaza actuala putere in cursa pentru Bucuresti. Ii cer lui Crin Antonescu sa isi asume raspunderea.
  • Pentru prima data iau in considerare foarte serios demisia din PNL. Este o decizie foarte grea, pentru ca sunt membru PNL de 23 de ani.
  • Domnul presedinte Crin Antonescu pune mai mult pret pe traseism, pe intrigi politice.
  • Voi lua aceasta decizie (privind demisia - n.red.) numai dupa ce ma voi sfatui cu Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus - oameni alaturi de care am invatat politica, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de care m-am inscris in PNL.
  • Va asigur ca nu imi voi murdari numele prin traseismul politic. Are cine sa faca traseism politic.
  • Puterea intr-un partid politic este efemera. Conteaza ce ai construit si ce lasi in urma ta.
  • Pentru domnul presedinte Antonescu am un mesaj: In politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker.
  • Indiferent daca voi decide sa raman in PNL sau nu, voi actiona in conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste si cutitul infipt pe la spate. Voi face tot ce depinde de mine ca sa ma asigur ca liberalii nu vor inlocui doar numele lui Traian Basescu din fruntea tarii, ci si modul acestuia de a face politica, pe care il vad astazi aplicat de omul pe care l-am sustinut tocmai pentru ca s-a angajat sa faca un altfel de politica.

La sfarsitul conferintei de presa, Andrei Chiliman s-a oprit in fata cladirii unde le-a adresat cateva cuvinte liberalilor veniti sa il sustina.

Manifestantii l-au intampinat pe primarul de sector scandand: "Chiliman nu uita, primaria e a ta!"

Andrei Chiliman le-a multumit celor prezenti pentru sprijinul acordat si i-a asigurat ca va tine cont de parerea lor cand va lua o decizie cu privire la continuitatea sa in partid, reiterand faptul ca se va sfatui cu Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus.

"Astazi nu am decis inca sa plec din PNL. Este o decizie grea si, pana la urma, nu o pot lua la impuls ci la calm. Va multumesc pentru ca ati venit sa ma sustineti."