Cristian Popescu Piedone (Partidul Conservator) este candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primaria Sectorului 4, a anuntat, vineri, presedintele PSD si co-liderul USL, Victor Ponta. In decembrie 2011, Elena Udrea, presedintele organizatiei PDL Bucuresti, l-a anuntat pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, drept coordonatorul campaniei PDL-UNPR Bucuresti pentru alegerile din 2012 dupa ce, cu o luna inainte, acesta anuntase ca va candida sub sigla UNPR.

"Nu mi-am tradat si nu imi tradez cetatenii Sectorului 4. Am ramas loial lor", a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, in urma anuntului facut de liderul PSD.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a precizat ca "dupa cum stiti, am anuntat mai demult, Partidul Conservator va avea candidat la Sectorul 4. Astazi va prezentam candidatul. Nu a fost nici un efort asa de lunga durata sa promitem. A fost, pur si simplu, o discutie cu domnul primar care de altfel stiti ca nu plecase din PC. Dansul va candida din partea partidului pentru Sectorul 4 si cred ca mai multe lucruri nu sunt de spus. Nu a fost nici un efort, asa cum procedeaza altii, prin alte mijloace. Noi nu avem mijloacele respective. N-am procedat in niciun fel, decat printr-o simpla discutie cu domnul primar."

Decembrie 2011: Udrea l-a prezentat pe Piedone, membru PC, ca viitorul coordonator al campaniei electorale UNPR-PDL Bucuresti

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat pe 13 decembrie ca primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va fi coordonatorul campaniei PDL-UNPR pe Bucuresti pentru alegerile din 2012.

"Campania pentru alegerile din noiembrie 2012 va fi condusa de Cristian Popescu Piedone! Imaginati-va confruntarea dintre Piedone si Mitrea! Vom avea cel mai bun sef de campanie", a declarat Udrea.

Contactat de HotNews.ro, Piedone a precizat atunci ca el nu va candida la Primaria generala, ci va candida din partea UNPR pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4.

"Eu nu voi candida la Primaria Generala. Vom gasi candidatul cel mai adecvat. Eu voi candida la Sectorul 4 din partea UNPR. Vom face o strategie de campanie. Este prematur sa discutam in acest sens. Eu sunt ca si un antrenor. Trebuie sa imi scot coechipierii la incalzire si sa ne pregatim pentru meciul din teren", a spus Piedone.

"Ieri (n.r. marti, 13 decembrie) a fost o simpla numire, o viziune. Vom vedea cum se va concretiza", a mai spus Piedone referitor la numirea sa de catre Udrea pe post de coordonator al campaniei UNPR-PDL Bucuresti.

Noiembrie 2011: Piedone si-a anuntat intentia de a candida la alegerile din 2012 sub sigla UNPR

Dupa ce a facut slalom intre PC si UNPR timp de doua luni, Cristian Popescu-Piedone s-a decis intr-un final si a anuntat pe 3 noiembrie, ca va candida sub sigla UNPR la alegerile din 2012. Surse politice declarau pentru Hotnews.ro la acea vreme ca Piedone negociase cu Dan Voiculescu sustinerea pentru primaria Capitalei insa la, presiunile liderilor PSD si PNL, conservatorii au fost nevoiti sa renunte. Ca premiu de consolare, Piedone ar fi cerut sefia conservatorilor insa si de aceasta data a fost refuzat. Sursele citate sustin ca Gabriel Oprea i-ar fi promis acestuia sustinerea totala pentru a candida la primaria Capitalei.

Septembrie 2011: PC l-a sustinut pe Piedone pentru a candida din partea USL la Primaria Capitalei

Pe 19 septembrie presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat public ca partidul sau il sustine pe Cristian Popescu Piedone drept candidat la primaria Capitalei. Victor Ponta si Crin Antonescu nu au cedat presiunilor lui Dan Voiculescu si l-au convins pe Sorin Oprescu sa candideze sub sigla USL.

Dupa esecul conservatorilor de a-l impune pe Piedone drept candidat la primaria Capitalei din partea USL, pe 21 septembrie apare in presa scrisoarea primarului sectorului 4 prin care anunta conducerea PC ca nu doreste "sa-i paraseasca pe cetatenii de la sectorul 4" si ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat.

La doua saptamani, pe 30 septembrie Cristian Popescu-Piedone se razgandeste si anunta ca-si da demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator. Piedone, a cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului si a anuntat ca vrea sa candideze la sefia formatiunii. Presedintele PC, Daniel Constantin, il acuza ca negociaza in secret inscrierea in UNPR-ul condus de Gabriel Oprea.

Pe 4 octombrie primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a revenit asupra deciziei de a demisiona din functiile detinute in Partidul Conservator si a decis sa ramana prim-vicepresedinte al partidului si presedinte al filialei Bucuresti.

La sfarsitul lunii octombrie, Piedone i-a scris din nou presedintelui PC, anuntandu-si din nou demisia, de aceasta data irevocabila. Piedone isi motiva gestul prin faptul ca nu a facut niciun demers pentru organizarea unui Congres Extraordinar.

Liderii PC anuntau in acea perioada sanctiuni pentru Piedone, chiar si excluderea din partid. Dupa sedinta Biroului Executiv s-a decis ca Piedone sa nu fie exlus din partid, in schimb, conducerile organizatiilor Bucuresti si din Sectorul 4 ale PC, in fruntea carora se afla Piedone, au fost dizolvate.

De ce nu l-a exlus PC pe Piedone din partid

Excluderea lui Piedone din partid ar fi insemnat ca PC sa piarda postul de primar la Sectorul 4. Astfel, Piedone a ramas "un simplu membru PC", dupa cum a precizat chiar el pentru HotNews.ro.

Daca si-ar fi dat demisia din PC, potrivit legii Statutului Alesilor Locali, Cristian Popescu Piedone si-ar fi pierdut functia de primar.

In schimb, presedintele PC, Daniel Constantin, a evitat sa il excluda pe acesta din partid si i-a cerut sa demisioneze. "Domnul Piedone daca mai are un dram de onoare, sa-si dea demisia astazi din PC si sa plece la putere. Altfel se face de ras pe sine si pe cei pe care ii reprezinta. Un om serios daca are un motiv real sa plece pleaca. Din moment ce l-a cuprins dragul de UNPR, n-are sens sa mai astepte pana in 2012. Nu se poate si in caruta si in teleguta. Nu va fi nici primul, nici ultimul traseist politic" a declarat Constantin pentru Hotnews.ro.

De precizat ca Senatorul PC Dan Voiculescu, presedinte de onoare al Partidului Conservator, a fost ales in Colegiul uninominal 8 din Bucuresti, adica in Sectorul 4, al carui primar este Cristian Popescu Piedone.

Citeste si: