Organizatia PDL Bucuresti sta pe un butoi de pulbere care risca sa sara in aer in orice moment. Deciziile privind sustinerea lui Silviu Prigoana pentru primaria Capitalei, alianta cu UNPR si participarea pe liste comune la functiile de consilieri locali sunt contestate puternic in interiorul organizatiei. "Este un haos total, nimeni nu stie ce va face Udrea si de ce se intarzie atat de mult cu demararea campaniei electorale", au declarat pentru HotNews.ro, surse din interiorul PDL. Totodata, razboiul declaratiilor dintre Prigoana-Preda si Paleologu continua.

  • Elena Udrea, presedintele PDL Bucuresti, vrea sa imparta jumatate-jumatate listele pentru consilieri locali cu UNPR-ul lui Gabriel Oprea.
  • Cristian Preda despre candidatura lui Prigoana: Nu sunt de acord ca PDL sa promoveze un candidat cu un profil mai aproape de Iri, Dan Diaconescu si Gigi Becali decat de Traian Basescu sau Adriean Videanu.

Potrivit surselor HotNews.ro, cea mai mare problema pentru PDL Bucuresti este faptul ca "oamenii sunt demobilizati, nu mai stiu ce se intampla". Candidatura lui Silviu Prigoana la Capitala a generat controverse si multa confuzie. Prigoana a fost contestat public de catre Cristian Preda, Theodor Paleologu si Teodor Baconschi si, in urma criticilor a anuntat public ca refuza sa candideze sub sigla PDL.

Potrivit surselor HotNews.ro Elena Udrea ar fi incercat sa-l convinga pe Prigoana sa nu renunte la candidatura. In acelasi timp, la presiunile democrat liberalilor cauta o varianta de candidat independent, cu mai multe sanse decat acesta. Sursele citate sustin ca sunt sanse mici sa apara un nume surpriza si cel mai probabil Prigoana va fi candidatul PDL. Prigoana a declarat, citat de editia online a revistei Q Magazine, ca va candida daca va avea sprijinul partidului.

Totodata, Elena Udrea intentioneaza sa arunce in batalia pentru Bucuresti 3 candidati la sectoarele 1, 3 si 6 iar UNPR la 2,4 si 5 iar listele pentru consilierii locali si posturile de viceprimarii sa fie impartite la egalitate cu UNPR.

"Este un haos total, nimeni nu stie ce va face Udrea si de ce se intarzie atat de mult cu demararea campaniei electorale. Au existat discutii aprinse in interiorul organizatiei dar nu se poate face nimic concret. Suntem in plin an electoral si unii colegi evita sa vorbeasca public despre situatia dezastruoasa de la Bucuresti, altii asteapta sa-si franga gatul Udrea. Asta este situatia in momentul de fata la PDL Bucuresti", au explicat sursele citate.

De asemenea, nemultumirile sunt legate de faptul ca nu s-a inceput campania in Bucuresti si nu exista nicio informare in acest sens catre democrat liberali. "Totul e blocat. Este inadmisibil ca liderii de organizatie nu sunt vizibili public, nimeni nu-l contesta pe Oprescu si nimeni nu vorbeste despre proiectele initiate de fostul primar Adriean Videanu pe care Oprescu si le asuma", au declarat sursele citate.

Si fostul primar al Bucurestiului, democrat liberalul Adriean Videanu a declarat luni seara intr-o emisiune la B1TV ca in Capitala ar fi trebuit inceputa campania de multa vreme, chiar daca nu este anuntat candidatul.

"Eu, unul, as fi inceput campania electorala fara candidat, la nivelul Bucurestiului, de mult mai devreme. Organizatia nu a sustinut o campanie continua pentru ca bucurestenii sa stie ca proiectele majore au fost incepute de mine sau de Traian Basescu. Mi s-a parut strigator la cer ca majoritatea bucurestenilor sa considere ca proiectele finalizate de Sorin Oprescu sunt ale acestuia, iar nu ale PDL. Asta arata inactivitatea organizatiei de a face cunoscute proiectele pe care le-a demarat in Bucuresti", a declarat Videanu la B1Tv. Ulterior, a revenit cu precizari, declarand pentru HotNews.ro ca reprosul era adresat consilierilor PDL din Consiliul General, si nu Elenei Udrea.

Prigoana pune conditii, Preda si Paleologu continua sa-l atace

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat, saptamana trecuta, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, ca nu va candida la Primaria generala a Capitalei din partea PDL decat daca vor fi dati afara din partid Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu, care nu il considera "suficient de intelectual" ca sa reprezinte partidul.

"Ca sa candidez din partea PDL trebuie sa plece toti trei, care incearca sa ma toace pe la colturi", a declarat Prigoana. In replica Theodor Paleologu ii raspunde lui Prigoana ironic printr-o postare pe Facebook. "E foarte amuzant: Prigoana vrea acum sa fim dati afara din partid. Pentru ce? Pentru crima de lez-Prigoana?", a scris sambata dimineata Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

"S-o fi nascut jignit, pentru ca eu nici nu i-am mentionat numele in interviul de la RFI care inteleg ca l-a enervat. E drept, am evocat faimosul plici, dar nu vad de ce s-a suparat. Credeam ca e un element de brand personal de care este mandru. Pliciul denota barbatie, autoritate, pasiune", a concluzionat Paleologu.

Si europarlamentarul PDL, Cristian Preda il ataca din nou pe Prigoana. "Nu sunt de acord ca PDL sa promoveze un candidat cu un profil mai aproape de Iri, Dan Diaconescu si Gigi Becali decat de Traian Basescu sau Adriean Videanu. Cred in continuare ca nu este intelept sa-l sustinem pe Silviu Prigoana si cred ca avem nevoie de un candidat care sa reprezinte cu adevarat PDL si doctrina pe care o are. Nu trebuie sa lucram pentru UNPR, nu castigam facand plecaciuni este o auto-pacaleala. PDL trebuie sa mearga singur in alegerile locale si sa-si consolideze pozitia in fata electoratului bucurestean, nu printr-o asociere cu partidul lui Gabriel Oprea", a declarat Preda pentru HotNews.ro.