Presedintele PDL Olt, Darius Valcov, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Slatina, ca demisioneaza din partid si a mentionat ca, potrivit statutului alesilor locali, aceasta demisie inseamna si renuntarea la mandatul de primar, informeaza Agerpres. Valcov si-a motivat demisia din PDL prin faptul ca promisiunile primite de la conducerea centrala a partidului si de la ministrii partidului in sensul finantarii unor investitii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina nu au fost onorate si organizatia PDL Olt nu a fost respectata.

"Am sperat ca partidul meu odata ajuns la guvernare sa sustina locuitorii judetului Olt si proiectele slatinenilor. Sunt de notorietate investitii precum centura ocolitoare a orasului, asfaltarile, canalizarile si construirea de gradinite si crese prin PNDI, sala polivalenta, apartamentele ANL, terenul unitatii militare, palatul copiilor, cu care ori am fost mintiti de catre ministri ca se vor realiza, ori au inceput timid si nu au finantare. Toate acestea le fac ei, ministrii, cu orasul meu poate odata invizibil de la Bucuresti, dar devenit intre timp un reper in primul rand pentru cetatenii sai. Rusinea pentru neindeplinirea acestor proiecte am suportat-o eu pentru ca un ministru ignorant nu stie ce este rusinea. Pentru ei minciuna este calea cea mai simpla de exprimare.

"Aceste motive, si nu numai, ma determina sa incetez a mai sustine un partid aflat la guvernare incapabil sa-si inteleaga indatorirea pe care o are fata de slatineni, olteni si romani in general. Astazi am renuntat si la calitatea de membru PDL cu speranta ca gestul meu sa fie o palma pe obrazul unui partid mincinos. (...) Plec dezamagit din acest partid. (...) Inteleg ca odata cu aceasta demisie din partid, potrivit Legii 393 privind statutul alesilor locali, imi inceteaza de drept si mandatul de primar al municipiului Slatina, imediat dupa ce prefectul va emite un ordin in acest sens", a declarat Darius Valcov.

Acesta a mai spus ca in ce priveste viitorul sau politic si administrativ inca nu a luat o decizie, dar a mentionat ca iubeste prea mult Slatina pentru a renunta sa lupte pentru acest oras.

Valcov a adaugat ca in prin aceasta demisie isi respecta promisiunea facuta colegilor de partid si slatinenilor ca daca intr-un an de zile de la alegerea sa in functia de presedinte al PDL Olt nu va reusi sa-si onoreze proiectele, va pleca de la conducerea filialei.

Darius Valcov a condus organizatia PDL Olt de un an si patru luni. El se afla la al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, iar in 2008 la alegerile locale a obtinut peste 80% din voturi. Sondajele de opinie facute de partide in acest an il plaseaza pe Valcov pe primul loc in preferintele electoratului pentru functia de primar al municipiului Slatina cu peste 70% din optiunile de vot.