Premierul Mihai Razvan Ungureanu ar fi cerut ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, sa o demita pe Daniela Draghia, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), scrie EVZ, care citeaza surse ministeriale.

Decizia schimbarii Danielei Draghia din functie ar fi venit dupa ce ce procurorii DNA au inceput o ancheta legata de modul in care au fost adjudecate contractele de lucrari pentru Coridorul IV Paneuropean. Un alt motiv ar fi, potrivit surselor, modalitatea defectuoasa in care s-au efectuat deszapezirile din aceasta iarna.

Insa, potrivit fostului ministru al Transporturilor Anca Boagiu, acest lucru nu este inca facut oficial. Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Boagiu a spus ca spera ca aceasta informatie sa fie doar un zvon si nu o decizie.

"Sper sa fie doar o sursa si sa nu fie o decizie. Nu cred ca premierul a luat o astfel de decizie. Premierul stie ca la Compania de Autostrazi sunt 1,4 miliarde de euro in executie si urmeaza sa fie transformati in 434 kilometri de autostrada. Sunt economii de 600 de milioane de euro care s-au facut in licitatii. S-au stopat toate "tevile" pe care se duceau banii publici sub diverse pretexte ale lipsei de legislatie. Sunt lucruri pe care le-a facut CNANDR si ii datoram companieii si conducerii companiei pana la urma munca pe care au desfasurat-o", a declarat Anca Boagiu.

Draghia ocupa functia din timpul mandatului ministrului Anca Boagiu la Transporturi. Ea era director cu preluare de atributii.

  • UPDATE Guvernul nu a confirmat aceasta informatie. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a spus ca nu a fost discutata in sedinta Executivului schimbarea directorului CNADNR.