Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, ca nu a sugerat niciodata ca in spatele liderului PSD Victor Ponta s-ar afla Ion Iliescu sau Adrian Nastase, dar i-a recomandat presedintelui de onoare al social-democratilor, care l-a facut "carlan" in cursul aceleiasi zi, sa faca "exercitii in ferma proprie", relateaza Agerpres.

Antonescu a comentat, la Antena 3, afirmatiile presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care l-a catalogat pe liderul PNL, potrivit presei, drept "un carlan obraznic".

"Trebuie spus foarte clar ca nu stiu cati oameni l-au tras de maneca pe domnul Ion Iliescu de cand s-a facut USL si i-au reprosat: cum domne' ai ajuns sa te asociezi cu Antonescu? Pe mine m-au tras de maneca mii de oameni, la propriu sau la figurat, si m-au intrebat: cum domne' cu Iliescu? Si a trebuit sa le explic si o voi face pana cand aceasta Uniune Social Liberala isi va atinge obiectivul - de ce da - chiar si cu domnul Ion Iliescu in pozitia in care se afla domnia sa. Daca in PSD exista o traditie a epitetului zoologic, cu o cultura mai veche in a se califica membri mai batrani, membri mai tineri cu nume de animale este problema domniilor lor. Il rog cuviincios pe domnul Iliescu sa faca aceste exercitii in ferma proprie, adica la PSD", a spus liderul liberalilor, care a calificat afirmatiile lui Iliescu drept insulte.

Antonescu a adaugat ca nu a sugerat niciodata ca in spatele lui Ponta s-ar afla Ion Iliescu sau Adrian Nastase, ci dimpotriva a spus cel mai raspicat ca, din punctul sau de vedere, PSD are un singur presedinte: Victor Ponta, care va fi desemnat prim-ministrul Romaniei in cazul in care USL va castiga alegerile.

"Eu am sustinut acest lucru si poate tocmai acest lucru l-a suparat pe domnul Iliescu, nicidecum invers", a spus presedintele PNL.

El a completat ca USL propune cota diferentiata de impozitare si nu unica asa cum a spus Ion Iliescu.

"Apelez respectuos la cineva mai tanar din PSD sa-i aduca la cunostinta domnului Iliescu, pe linie de partid, ca nu mai avem in programul USL cota unica, avem o cota diferentiata - 16% cea mai mare si dupa aceea pe doua trepte 12 si 8. Este semnificativ, pentru ca nu vrem sa tulburam electoratul care sa nu inteleaga unul din lucrurile foarte clare din programul nostru", a comentat Antonescu.