Uniunea Social Liberala nu va participa la votul de investitura al guvernului Mihai Razvan Ungureanu, in conditiile in care dialogul puterii cu opozitia s-a rezumat la "15 minute formale" la Palatul Cotroceni, a declarat miercuri liderul PSD, Victor Ponta, care a precizat ca a discutat aceasta decizie cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Decizia comuna a USL este de a nu participa la investirea noului guvern, atat la discutiile din comisii cat si la votul din plen", a spus Ponta, care se va afla insa joi la tribuna Parlamentului pentru a explica primului ministru si cetatenilor Romaniei de ce s-a luat aceasta decizie si care sunt asteptarile USL de la noul guvern.

"Atat timp cat dialogul cu opozitia s-a rezumat la 15 minute formale, la Cotroceni, vina si responsabilitatea apartin coalitiei, care s-a preocupat sa-si imparta fotoliile", a continuat liderul PSD, in opinia caruia ne aflam in fata "guvernului Ungureanu cu programul guvernului Boc".

El a precizat, raspunzand unei intrebari a ziaristilor, ca a discutat telefonic cu Mihai Razvan Ungureanu "pentru ca avem o relatie mai mult decat civilizata". "Sunt o persoana a dialogului si e nevoie de dialog", a comentat seful PSD.

Intrebat cum comenteaza eventuala lipsa a cvorumului in unele comisii parlamentare, care audiaza miercuri ministrii propusi, Victor Ponta a sustinut ca este vorba de "inca o incalcare a regulilor de functionare a Parlamentului si inca o justificare a actiunii noastre de protest parlamentar".

"Faptul ca vor merge mai departe incalcand Constitutia si Parlamentul inseamna ca guvernul Ungureanu, inainte de a fi investit, porneste din prima cu stangul", a adaugat el.