Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei, Varujan Pambuccian, a declarat, marti, ca parlamentarii pe care ii reprezinta vor decide joi dimineata daca vor sustine sau nu un guvern propus de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, transmite Agerpres. Pambuccian a spus ca grupul minoritatilor are propuneri la programul de guvernare in domeniul economic si socio-economic.

Pambuccian a motivat amanarea deciziei, afirmand ca multi parlamentari din grup au lipsit, in timp ce altii nu au avut timp sa se consulte cu organizatiile: "Avem colegi care inca nu si-au consultat organizatiile, a fost foarte din scurt. Deciziile astea nu se iau fiecare de capul lui, se iau in cadrul organizatiilor pe care le reprezinta. Sunt, de asemenea, colegi care nu au apucat sa vina, pe multi i-a intors viscolul din drum. Sper sa reuseasca sa ajunga in cursul zilei din maine, sper sa am o discutie si cu ei".

El a aratat, insa, ca parlamentarii din grupul minoritatilor nationale vor acorda votul noilor ministri in cadrul comisiilor de specialitate, in functie de modul in care se vor prezenta acestia: "Maine, probabil ca voturile vor fi date pentru ca importanta e decizia de joi care priveste guvernul in ansamblul sau. In audieri o sa vedem in functie de cum se comporta fiecare dintre ministrii audiati".

Referindu-se la intalnirea pe care deputatii reprezentand minoritatile nationale au avut-o cu fostul premier Emil Boc si cu premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu, Varujan Pambuccian a spus ca 'nu a fost neaparat o negociere', ci mai degraba 'o discutie foarte la obiect (...) chestiuni cu caracter general politic si cu caracter economic'.

Intrebat daca cunoaste toate persoanele ale caror nume se vehiculeaza a face parte din noul cabinet, aceasta a raspuns negativ: "Tot ce pot sa spun legat de ministri e ca noi, ca de obicei, nu vrem niciun fel de implicare in guvern. Ce propun partidele, e dreptul lor sa decida ce doresc sa puna in executiv".