"Vom vota impotriva Guvernului pe care Traian Basescu il va propune. Solutia pentru Romania nu e carpeala lui Traian Basescu, doar pentru ca actuala coalitie sa ramana la putere", a declarat luni seara liderul liberal Crin Antonescu, dupa nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la functia de premier de catre seful statului."E inacceptabil ca in Romania sa avem propus prim-ministru un om luat direct din fruntea unui serviciu secret. Asta da de gandit oricui in legatura cu independenta in raport cu actorii politici pe care seful SIE a avut-o", a mai spus Crin Antonescu.

  • Declaratiile lui Crin Antonescu:

Traian Basescu cotinua sa traiasca in lumea lui. Consultarea de la Cotroeni a fost o pura formalitate. Domnul Basescu minte inca o data pe fond toata populatia Romaniei. Traian Basescu isi facuse cartile. El a explicat foarte repede ca nu se pot face alegeri anticipate, desi majoritatea zdrobitoare a romanilor o doreste.

E limpede ca in ciuda a ceea ce chiar domnia sa spunea (Traian Basescu - n.red.), ca protestele de strada sunt expresia unei nemultumiri mult mai vaste, mult mai ample, in ciuda faptului ca toti acesti oameni cer o schimbare reala, cer sa aiba dreptul ca prin alegeri anticipate aceasta coalitie toxica sa nu mai ramana la putere, Basescu a actionat inca o data ca si cum numai acesti oameni exista.

Despre desmnarea facuta: vom vota impotriva guvernului pe care Traian Basescu il va propune.

Vom vota impotriva pentru ca solutia pentru Romania nu e carpeala lui Traian Basescu, doar pentru ca actuala coalitie sa ramana la putere.

Fiind in greva, nu vom participa nici la lucrarile comisiilor, nici la sedintele Parlamentului.

Aceasta coalitie sa-si asume in intregime raspunderea, in vazul lumii.

Mihai Razvan Ungureanu nu mai are de ani buni nicio legatura cu PNL si orice trimitere la aceasta calitate pe care a detinut-o nu are niciun fel de intemeiere.

E inacceptabil ca in Romania sa avem propus prim-ministru un om luat direct din fruntea unui serviciu secret. Asta da de gandit oricui in legatura cu independenta in raport cu actorii politici pe care seful SIE a avut-o.

Pentru prima data dupa doua decenii de incercari de a construi o democratie, in Romania azi Basescu transmite mesaje si acitoneaza foarte clar: nu ma intereseaza ce vor romanii, aici decid eu, serviciile secrete si toti cei care stim ce e mai bine pentru voi, toti cei care, asemenea bolsevicilor sau nazistilor, stiau unde trebuie sa duca natiunea.

Ungureanu e un om interesant, care are tot dreptul sa faca la viata sa cariera politica.

Dar e normal ca domnia sa sa intre in viata politica pe cale democratica.

In momentul in care sfidand strada, opinia publica, Traian Basescu vine si ia un sef de serviciu secret si il pune sa conduca un Guvern de marionete al acestei majoritati corpupte, santajate, e clar ca razboiul nostru cu Traian Basescu si clica lui este un razboi din punct de vedere politic pe viata si pe moarte.

Cum o sa functioneze in sistemul politic un om care cunoaste probabil numele agentilor acoperiti din presa? E un subiect pe care l-as discuta cu placere cu domnul Ungureanu oricand.

Discutam pana si cu Traian Basescu, pentru ca asta e obligatia noastra, dar punctul de vedere al opozitiei e foarte clar si unitar. Suntem in greva parlamentara, nu participam la lucrarile convocate de domnul Toader, sa se verfice intre ei, sa se asculte intre ei.

Elementul in plus cu Mihai Razvan Ungureanu e ca s-a dat pe fata domnul Basescu: hai sa guvernam cu serviciile pe fata.

Probabil nu vom participa nici la votul de investitura, nu avem nimic de-a face in aceasta fortare a lui Traian Basescu de a pastra aceasta coalitie care ar fi trebuit sa demisioneze azi, impreuna cu domnul Emil Boc.

  • Declaratiile lui Victor Ponta:

Nu vom sprijini acest Guvern, ne vom pregati pentru alegeri, daca nu vor fi anticipate le vom castiga pe cele la termen.

Se vor pierde cateva luni pentru Romania.

  • Declaratiile lui Daniel Constantin (PC):

Mihai Razvan Ungureanu are deja un program de guvernare pe care presedintele i l-a pus in brate.

Nu avem de-a face decat cu un alt Guvern Traian Basescu.