Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sambata ca el considera "capitolul Geoana" incheiat, transmite Mediafax. Iliescu a spus ca s-ar mira ca membri PSD sa il urmeze pe acesta, desi Mircea Geoana "isi face iluzii" ca va merge lumea dupa el. Vineri, surse parlamentare afirmau ca Geoana, exclus din partid la inceputul acestei saptamani, vizeaza in proiectul sau politic constituirea unei formatiuni care sa fie inscrisa la Tribunal in prima parte a anului 2012 si care pana in martie sa aiba grupuri parlamentare proprii.

Geoana si Iliescu, in 2009Foto: Agerpres

"Consider capitolul Geoana incheiat. Nici nu vreau sa-l mai comentez", a declarat Iliescu.

Intrebat daca plecarile din PSD ar putea afecta partidul, Ilescu a replicat: "Care plecari?. M-as mira. Isi face iluzii domnul Geoana ca o sa mearga lumea dupa el. Nu prea cred".

Vineri, surse parlamentare afirmau ca Geoana, exclus din partid la inceputul acestei saptamani, vizeaza in proiectul sau politic constituirea unei formatiuni care sa fie inscrisa la Tribunal in prima parte a anului 2012 si care pana in martie sa aiba grupuri parlamentare proprii.

Sursele au precizat ca Geoana vrea ca pana in martie 2012 la noua formatiune sa adere 20-25 de parlamentari, deputati si senatori, astfel incat sa se constituie grupuri parlamentare proprii. Pentru constituirea unui grup parlamentar e nevoie de sapte senatori si 12 deputati.

Totodata, la noua formatiune a lui Mircea Geoana este prevazut sa adere patru sau cinci presedinti de Consilii judetene pana in februarie-martie 2012.

Geoana a anuntat joi, la Dabuleni, ca va lansa o noua forta politica menita "sa insanatoseasca Romania", fara a preciza numele si programul noii constructii.

Mircea Geoana declara miercuri seara, la Realitatea TV, ca episodul excluderii sale din partid l-a marcat, insa nu considera ca va ramane singur. "Sunt multi care ma vor urma, daca ma voi hotari sa formez un nou partid politic", a spus Geoana.

Despre Ion Iliescu, Geoana a spus ca acesta l-a atacat in mod constant, "(...) m-a facut prostanac, atunci l-am injurat in gand, nu public", a spus Geoana.

"Poate ca ar fi bine ca domnul Iliescu sa inteleaga ca atunci cand vrea sa ajute, poate mai rau incurca. E marcat de momentul revolutiei.(...) El n-a putut sa treaca peste momentul din 2005, cand l-am batut la Congres. Traieste intr-o perioada de idealizare a propriului sau mandat", a adaugat el.