Vanatoarea clandestina de Basescu a incetat fix pe 15 ianuarie, cand a devenit oficiala. Din scaunul cu rotile, cu genunchiul explodat in trei, inima in piuneze si ginecologi austrieci in alerta, SOV a gasit totusi putere sa sune cornul: "Vreau sa va anunt inca o data ca acest proces nu are legatura cu justitia. Este doar consecinta luptei mele directe cu regimul lui Traian Basescu. Domnia sa a pornit o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive ale statului. Vreau sa va comunic ca incepand de azi si eu am decis sa deschid o vanatoare crunta impotriva domniei sale si a tuturor celor care il sprijina". De atunci, haitele si gonacii trimisi pe urma vanatului latra bezmetic la tot ce miroase a Traian Basescu.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Va sa zica, fratele lui Traian Basescu l-a nasit pe unul din clanul lui Bercea Mondial. Deci, presedintele tine cu interlopii. E bagat cu clanurile, cu hotii, cu bagabontii. A ne scuti cu vrajeli despre reforma justitiei, cu glume proaste despre "pulverizarea clanurilor de crima organizata".

Cine vorbeste de coruptia din vami? Marinarul care facea bisnita inainte de '89 cu zgarci, cot la cot cu fratele Mircea? Si nu-i crapa obrazul? Si pe cine ridica ei astazi, inuman, cu duba si elicopterul? Pe amaratii de vamesi, terorizati cu mascatii?

Procurorul Ponta, seful DNA-ului personal al lui Adrian Nastase, e gata sa-i aresteze pe Igas, Falca si regina Udrea. Pe ei nu-i vede Basescu? Il urmareste pe bietul Marica pana si in dormitorul din vila lui de bugetar sindicalist si instiga tot felul de vamesi penali sa se toarne intre ei.

Din moment ce n-o aresteaza pe loc pe Udrea, totul ”e o diversiune si praf in ochi”. ”Se incearca distragerea atentiei de la adevaratele probleme ale romanilor”. Cand se epuizeaza toate cliseele de acest tip, artistii manipularii scot din maneca intrebarea letala: De ce acum? De ce atat de tarziu? Ce-a pazit pana acum?

Orice actiune reformista cat de mica este discreditata rapid prin raportarea la un Traian Basescu prezentat drept imoral, bisnitar, hot de case, aliat cu interlopii, grobian, conflictual, dictator, mincinos, pe scurt fara legitimitatea si credibilitatea necesare unui reformator autentic.

Marea coruptie? Dar a furat si el casa din Mihaileanu cand era primar general. Modernizarea statului? Reforma clasei politice? Ce ziceti de Elena Basescu, de cazurile Ridzi si Pasat? Condamnarea comunismului? De catre cine? De catre securistul de la Anvers? Etc, etc. Corul detractorilor canta zilnic refrenul "Jos Basescu", repeta deja patologic frazele si temele de mai sus, orice s-ar intampla in Romania sau in lume.

Pana si caderea satrapilor din lumea araba, de la Mubarak la Gaddafi, devine prijlej de aluzii si sperante nedisimulate ca poate, poate, valul revolutionar il va matura si pe micul nostru dictator. Nimic nu se intampla independent de Basescu. Mica si meschina lume romaneasca graviteaza in jurul lui.

De cand Vantu&Co au pornit la "vanatoare crunta" de Traian Basescu, mult inainte de 15 ianuarie 2011, desigur, haita latra monoton si previzibil. Vanatorii si gonacii si-au unit fortele.

Crunta e doar cantitatea enorma de prostie si rea credinta pusa in miscare. Practic, orice ar face, Traian Basescu iese prost. Orice ar spune se intoarce impotriva lui, se gaseste oricand prin arhivele TV o replica, o situatie, un detaliu, ceva din care sa rezulte ca se contrazice, minte sau pur si simplu fura. Ideea de retinut este ca ”din cauza dictatorului si camarilei sale, nimic nu mai merge in tara asta".

Animalul haituit de Nastase, Voiculescu, Vantu, de gonacii Ponta sau Antonescu, de toti vanatorii de Basescu in general, trebuie starpit pentru ca incarneaza Raul suprem. Este specia iesita din turma, scapata de sub control, singurul pradator convertit, capabil sa infrunte astazi si sa anihileze alti pradatori crescuti in jungla de dinaintea integrarii in UE.

In cei sase ani petrecuti pana azi la Cotroceni, Traian Basescu a rascolit mizeria pana la fundul haznalei si azi pluteste la suprafata, sub ochii nostri si ai celor de la Bruxelles. Am vazut reteaua Voicu si pana unde se intinde coruptia din justitie si politie, am vazut amploarea coruptiei din vami, am vazut putreziciunea de la finante, coruptia din administratia locala, dosare cu primari PDL, PSD sau PNL, am vazut coruptia politica in Parlament si la varf, din diferite Guverne, am vazut fosti ministri pusi sub acuzare, adica tot ce era tinut sub capac pe vremea cand Nastase, Vantu si Voiculescu braconau in Romania. Veti spune, poate: vezi cam multe dosare, putine sentinte, putine rezultate. Intrebati judecatorii ce fac. De acum, raspunderea este a lor.

Dar intrebati-i si pe ceilalti. Intrebati-i cum o fi, ziarist sau politician, sa te angajezi astazi caine sau gonac tot la braconieri? Sa latri cand sufla in corn un fost detinut de drept comun sau la comanda unor turnatori dovediti? Cum poti chema politicieni cu dosare penale, trimisi in judecata pentru coruptie, sa apere la televizor alti cercetati penal? Ce fel de model de societate propun, de fapt, vanatorii de astazi ai lui Traian Basescu? Una in care penalii se apara intre ei? Asta-i tot?

Dincolo de erorile, slabiciunile, excesele si vulnerabilitatile sale reale, Basescu a reusit, la inceputul celui de-al doilea mandat, sa puna bazele functionarii statului. Institutiile cheie incep sa se miste, fapt remarcat clar de ultimul raport de tara pe justitie. Procesele unor Nastase, Voiculescu sau Vantu nu se mai infunda in proceduri, ci se apropie de un verdict.

Reasezarea unei tari, modernizare ar fi inca prea mult spus - este marele merit al unui presedinte care astazi a ajuns la cote mici de populariate. Din acest motiv, sunt tot mai putini dispusi sa-i recunoasca partile bune, cate are. Propriul partid, PDL, nu mai pare dispus sa-l urmeze fara ezitare.

Pana la Traian Basescu, nici un alt presedinte n-a facut sa tasneasca puroiul in valuri ca acum, n-a zguduit sistemul din temelii si n-a provocat schimbari semnificative in structurile osificate ale Romaniei.

Ca sa lase ceva mai mult decat o dara, Basescu are obligatia de a merge pana la capat. Prin urmare, vanatoarea o sa mai dureze putin, cu toate haitele si gonacii spumegand, sangerand, schelalaind pe urmele sale.