Merita mai multa atentie mesajele de campanie neagra utilizate de Victor Ponta impotriva principalului sau adversar, Klaus Iohannis. Unul dintre ele se remarca prin ticalosie extrema. Ponta exploateaza fara scrupule frica, groaza unor oameni ceva mai expusi manipularii. Pensionarii, oameni de regula saraci, bolnavi si dependenti in mare masura de bunavointa statului, sunt bombardati practic non stop cu amenintarea ca Iohannis, prezentat drept omul lui Basescu, gandeste la fel, taie pensii si salarii.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Pentru a infige aceasta sperietoare in capul amaratilor, liderii PSD, sustinuti de RTV si Antena 3, fac orice pentru a-i convinge ca pensia lor vine intreaga numai daca Ponta ajunge la Cotroceni. Au raspandit aceasta uriasa minciuna prin tot ce le-a picat in mana.

PSD a apelat la o companie controlata de stat, Posta Romana, pentru a trimite scrisori otravite pensionarilor cu mesaje apocaliptice :"Iohannis vrea sa taie pensiile", "Traian Basescu il sustine si voteaza pe Iohannis", "Doar Ponta protejeaza pensiile", "Ai grija ce votezi! Cine a taiat o data pensiile, le va taia din nou!". Pentru acuratete, trebuie spus ca intentia guvernului Boc de taia pensiile cu 15% a picat la Curtea Constitutionala, deci nu s-a materializat, dar intentia a existat, intr-adevar.

Generandu-le un sentiment de insecuritate, PSD spera sa-i pacaleasca din nou, sa le fure pensionarilor votul asa cum i-a jefuit mereu de-a lungul timpului. Astazi vedem mai bine cifrele jafului - zeci si sute de milioane de euro stoarse de la stat - vedem cum retele intregi de coruptie tentaculara pica una dupa alta din marele partid.

In paranteza fie spus: foarte discutabil cat de legal este sa ceri unei companii de stat sa prelucreze date cu caracter privat pentru a le exploata in scop politic sau comercial. Daca Posta Romana a trimis aceste scrisori tuturor clientilor sai, compania nu era in culpa. A onorat un contract, nu raspunde de continutul scrisorilor, punct.

Dar faptul ca Posta Romana a utilizat in cadrul contractelor incheiate cu un partid sau alti politicieni informatii private despre anumiti clienti ar putea reprezenta o incalcare a legii protectiei datelor cu caracter personal. Nu poti exploata sub nici o forma informatii despre datele mele personale fara acordul meu. Cam asta e ideea legii, incalcata in opinia mea, in situatia contractului dintre Posta Romana si PSD.

Una peste alta, Romania a fost inundata cu aceste scrisori otravite bine tintite. Ele au ajuns in casuta postala a fiecarui pensionar. Partidul l-a supus apoi unui bombardament informational sustinut, pentru a se asigura ca raspandeste teroarea. Cum scoate capul din casa, pensionarul se loveste peste tot de mesajul groazei. De notat ca de-a lungul si de-a latul tarii vedem peste tot afise, bannere sau alte materiale propagandistice care baga frica in oasele pensionarilor.

Pensionarii nu scapa de cosmar nici seara cand deschid televizorul. Antena 3 investeste masiv energie pentru a-si convinge publicul, in ciuda tuturor evidentelor, ca Traian Basescu il sustine pe Klaus Iohannis si ca urmasul sau va taia pensii si salarii exact cum scrie in scrisorile otravite ale PSD. Marti seara la RTV, ministrul muncii Rovana Plumb, ministrul bugetului, Darius Valcov si premierul Victor Ponta le-au amintit saracilor cum va creste alocatia, salariul minim si in general orice stipendii de stat dar au avertizat pensionarii ca vor pierde bani daca voteaza Iohannis.

A utiliza frica, teroara si groaza ca agenti electorali este nu doar incorect si nedemocratic, ci si inuman. Cat de cinic trebuie sa fie un politician, cat dispret trebuie sa manifeste fata de proprii alegatori exploatandu-le vulnerabilitatile, angoasele si fricile cu atata cruzime? Pentru multi pensionari, amarata de pensie e tot ce are, viata lui depinde de ea. A-l teroriza cu o minciuna, a-l inspaimanta ca va pierde din putinul pe care i-l da statul daca voteaza opozitia reprezinta inca o inselatorie pritocita de un partid specializat in furtul masiv de resurse publice si de voturi.

Campania PSD, bazata de sus pana jos, asa cum am aratat intr-un articol recent, pe un lung sir de atacuri sub centura, manipulari si pomeni electorale, intoarce Romania in anii 90, de zorii democratiei, indepartand acest partid putred de orice standarde europene.

Am mai vazut acest tip de teroare exercitata de rusi in timpul recentelor alegerilor parlamentare din Ucraina. Separatistii rusi au impartit in Rubijne, teritoriu controlat de armata ucraineana, pliante cu amenintari la adresa celor care intentionau sa voteze. Amenintarile erau adresate in primul rand pensionarilor, terorizati ca li se vor lua pensiile daca vor merge la vot, ca vor ramane fara bani in pragul iernii, iar membrii comisiilor electorale au fost amenintati cu legea martiala si cu executarea.