Ascultând discursul de marţi prin care Victor Ponta şi-a lansat candidatura pentru preşedinţia României, mi-au sărit în ochi câteva motive clare, de necontestat, care dovedesc că această candidatură la cea mai importantă funcţie din stat este o impostură.

Vlad MixichFoto: Cristian Stefanescu

Conform DEX, impostorul este o "persoană care caută să înşele, profitând de necunoştinţa sau de buna-credinţă a oamenilor" - istoria politică recentă a României rezumată într-o singură definiţie.

Cele trei motive scurte pentru care candidatura la prezidenţiale a lui Victor Ponta este o impostură sunt înfricoşător de evidente, de uşor de observat:

  • Pentru că în timp ce se împăunează cu mândria de a fi român, pe contul său de Facebook apar greşeli elementare de limba română.
  • Pentru că în fiecare moment esenţial Victor Ponta aduce mulţumiri publice lui Adrian Năstase, hoţ dovedit şi aflat la puşcărie pentru că şi-a furat ţara.
  • Pentru că deşi conduce de 2 ani România, Victor Ponta ne promite din nou şcolile, spitalele şi autostrăzile pe care ni le-a mai promis o dată în 2010.

Dar cel mai important motiv, al patrulea, este că Victor Ponta este 100% progenitura, fructul clasei politice care mi-a distrus ţara în ultimii 25 de ani.

A admis-o chiar el. Fără Partid, Victor Ponta nu ar fi fost astăzi nimic.

Greşeală elementară în statusul de Facebook prin care Victor Ponta îşi lansează candidatura la preşedinţia României.