Invidie, viata sociala subreda, lipsa de concentrare? Toate acestea ar putea fi vina Facebook, daca dam crezare unui studiu danez care arata ca persoanele care au trait o saptamana fara sa utilizeze reteaua sociala au fost mai fericite decat celelalte, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am ales Facebook deoarece este reteaua sociala cea mai folosita la toate varstele", a declarat Meik Wiking, directorul Institutului de cercetari asupra fericirii, care a realizat studiul asupra unui esantion de 1.095 de danezi.

Aceste persoane au fost impartite in doua grupuri: jumatate au continuat sa foloseasca Facebook, iar cealalta s-a abtinut.

Dupa o saptamana, persoanele care nu au utilizat Facebook s-au declarat mai multumite de viata lor. 88% dintre ele s-au declarat "fericite" fata de 81% din celalalt grup, 84% au spus ca isi apreciaza viata (fata de 75%) si doar 12% s-au declarat nemultumite, fata de 20% in randul persoanelor conectate la reteaua sociala.

La sfarsitul experimentului, membrii grupului deconectat de la Facebook au afirmat ca au avut o viata sociala mai bogata si mai putine dificultati de concentrare.

"In loc sa ne concentram pe ce avem nevoie, avem, din nefericire, tendinta sa ne concentram pe ceea ce au altii", spun autorii studiului.

Mai multe sondaje arata ca danezii ar fi unul dintre popoarele cele mai fericite din lume.