Un lider religios din Arabia Saudita a emis o fatwa (n.red.decret religios islamic) care interzice realizarea oamenilor de zapada in aceasta tara, dupa caderile abundente de omat care au afectat, recent, regiuni intinse din Orientul Mijlociu, transmite Mediafax.

Mohammad Saleh Al Minjed a emis aceasta fatwa care afirma ca reproducerea in zapada a formelor umane si animale, chiar daca este executata in scopuri recreative, nu este acceptata in religia islamica.

Aceeasi fatwa sustine ca, in loc de oameni si animale, doar obiectele neinsufletite, precum cladiri si vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zapada, potrivit Gulf News.

Fatwa, a carei data de emitere nu a fost precizata, a fost distribuita pe larg pe platformele de socializare si a generat dezbateri aprinse in tarile din regiunea Golfului Persic referitoare la chestiunile care pot fi permise sau interzise in timp ce oamenii se joaca in zapada.

"Nu are nicio valoare in traditiile noastre, iar aceia care sunt fascinati de Occident ar trebui sa imite inventiile si stiinta lor, nu cultura lor", a declarat un blogger citat de Al Marsad News.

Alti locuitori din Golful Persic spun insa ca, deoarece zapada cade atat de rar in aceasta regiune, nu ar trebui sa existe nicio problema daca oamenii se distreaza atunci cand fenomenul se produce.

"Avem zapada doar cateva zile, poate chiar pentru doar cateva ore, dar exista intotdeauna cineva care vrea sa ne fure bucuria si distractia", a declarat un internaut din acea zona.

"Se pare ca singurul lucru care ne ramane este sa stam pe scaun si sa bem cafea", a declarat un alt blogger, cunoscut sub numele de Mishaal.

Caderi de zapada abundente au fost inregistrate in regiunea Tabuk, aflata la o distanta de aproximativ 1.500 de kilometri de Riad, capitala Arabiei Saudite.