O femeie care traieste in orasul Raqqa din Siria a purtat o camera ascunsa pentru a putea filma si arata cum este viata in oras dupa ce acesta a fost preluat de Statul Islamic, in urma cu 18 luni. Filmate in februarie si aprilie in acest an, imaginile arata barbati si femei care poarta arme pe strazi. O femeie cu val isi duce copilul intr-un loc de joaca, in timp ce poarta o arma AK-47 pe umar.

Viata sub ISILFoto: Captura YouTube

La un moment dat un barbat dintr-o masina se apropie de femeia care purta camera ascunsa si o "cearta" pentru ca nu isi ascunde suficient de mult fata sub val.

Videoclipul prezinta si femeile din Franta care vorbesc cu rudele lor de acasa, intr-un internet cafe. Acestea insista ca sunt fericite in Raqqa si ca stirile de la televizor sunt false. Femeile spun ca nu au niciun motiv sa se intoarca in Franta, in ciuda rugamintilor familiei, noteaza The Telegraph.

Potrivit France 2, unele femei au venit in Siria pentru a se alatura sotilor in lupta, iar altele ca sa se marite. Postul TV raporteaza ca aproximativ 150 de femei din Franta traiesc alaturi de grupurile militante din Siria.