Comandantul militiei iraniene Basij, Mohammad Reza Naqdi, a declarat ca fortele Basij sunt pregatite sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie pentru a preveni politia sa foloseasca violenta impotriva miscarii de protest a persoanelor "defavorizate", relateaza agentia de presa iranian Mehr.

"Daca Adunarea Generala a ONU isi da acordul, organizatia Basij este pregatita sa trimita batalioane Ashura si Alzahra in Londra, Liverpool si Birmingham, pentru a actiona ca o forta de mentinere a pacii si ca 'amortizor' intre fortele represive ale regimului regal si britanici si sa isi indeplineasca datoria de inhibitor al violentei", a declarat Naqdi.

Acesta a cricat de asemenea Consiliul de Securitate al ONU pentru ca si-a neglijat datoriile si ca a sprijinit "arogantul guvern" britanic, precum si regimul din Marea Britanie.

"Asa-zisul Consiliu de Securitate nu va proteja poporul defavorizat britanic pentru ca functia sa este sa sprijine doar puterile arogante si sa adeopte rezolutii impotriva celor care isi doresc libertatea", a spus el.

"Istoria regimului monarhic este plina de atrocitati colonialiste, agresiune, ucideri in masa si cazuri de provocare", a mai spus comandantul militiei iraniene.