O familie de americani, proprietara unei case in districtul Collier (Florida), a executat silit o banca, dupa ce a castigat un proces impotriva ei, transmite digtriad.com. Maurenn Nyergers si sotul sau au trimis ajutoarele serifului si avocatul lor sa confiste bunuri apartinand Bank of America, intre care birouri, computere, copiatoare, dulapuri si "toti banii din sertarele casierilor".

Banca a pierdut procesulFoto: Captura YouTube

In urma cu cinci luni, Bank of America a completat actele prin care demara executarea silita a unei case detinuta de un cuplu din Florida. Proprietarii imobilului au afirmat insa ca au platit locuinta cu bani lichizi si nu datoreaza nimic bancii.

Ei au dat in judecata institutia bancara, reusind sa dovedeasca cu succes ca nu datoreaza nici macar un cent celor de la Bank of America. Sotii Nyergers au demonstrat ca nu au avut niciodata de platit ipoteca pe casa, pe care au achizitionat-o cu bani lichizi.

Judecatorul de caz a decis ca Bank of America trebuie sa plateasca taxele juridice pentru Maurenn si sotul acesteia, dupa ce a afirmat ca banca a incercat "in mod gresit" sa-i execute silit.

Desi trecusera cinci luni de la hotararea magistratului, banca nu isi platise datoriile catre familia Nyergers. In aceste conditii, avocatul familiei a hotarat sa faca exact lucrul pe care intentionase sa-l faca Bank of America, respectiv sa execute silit institutia bancara.

"Ne-au ignorat telefoanele, ne-au ignorat scrisorile; din punct de vedere legal, aceasta este urmatorul pas pentru ca clientii mei sa fie compensati", a afirmat avocatul Todd Allen.

Ajutoarele serifului si avocatul Allen s-au deplasat zilele trecute la sediul bancii pentru a confisca bunuri apartinand Bank of America, intre care birouri, computere, copiatoare, dulapuri si "toti banii din sertarele casierilor".

Dupa circa o ora in care in care functionarii bancii au privit din strada cum autoritatile luau lucruri din institutia bancara, managerul acesteia a decis sa ofere avocatului un cec cu suma datorata.

Allen a spus ca vede deseori in tribunal cum bancile fac greseli, deoarece nu analizeaza atent dosarele de executari silite, facandu-i pe proprietari sa depuna eforturi sustinute si costisitoare pentru a-si face dreptate.