Predicatorul fundamentalist Harold Camping, care a devenit celebru pentru ca a prezis apocalipsa pe 21 mai 2011, spune ca a gresit din nou calculele si ca sfarsitul lumii va avea loc de fapt pe 21 octombrie 2011, potrivit BBC.

Camping, 89 de ani, care este fondatorul organizatiei crestine si postului de radio Family Radio, spune ca a avut o revelatie ca Dumnezeu va cruta umanitatea de "iadul pe pamant" inca 5 luni, dupa ce, la sfarsitul saptamanii, a studiat din nou Biblia.

Predicatorul a declarat ca se simte groaznic pentru greseala facuta, insa nu poate da sfaturi financiare celor care si-au cheltuit toate economiile crezand ca sfarsitul este aproape.

Family Radio International a cheltuit milioane de dolari pe transmisiuni, panouri, bannere si alte forme de promovare a predictiei.

Unii adepti si-au donat averile sau bunurile inainte de 21 mai, iar multi dintre acestia si-au exprimat socul pe care l-au avut cand niciun cataclism nu s-a intamplat in ziua respectiva.

Declaratiile au fost facute luni, intr-o emisiune radio de 90 de minute care a inclus si intrebari de la reporteri. Camping a spus ca s-a simtit groaznic si s-a refugiat la un motel cu sotia sa.

Camping a calculat momentul exact al Apocalipsei plecand de la Potop, 4.990 de ani inainte de nasterea lui Iisus si adaugand 7.000 de ani, deoarece in Biblie "Dumnezeu ne aminteste ca o zi este ca o mie de ani". Dupa aceasta adunare, el a scazut un an din cauza diferentelor de calendar intre Vechiul si Noul Testament. Astfel a ajuns la 2011, potrivit site-ului Family Radio al lui Camping.

Nu este prima data cand Camping rateaza data apocalipsei. Anterior, Harold Camping anuntase sfarsitul lumii pentru data de 6 septembrie 1994.

Calendarul mayas a fixat, la randul sau, sfarsitul lumii in 21 decembrie 2012.