Miliardarul american Donald Trump a sugerat miercuri ca presedintele Barack Obama ar putea sa fie musulman. In emisiunea The O'Reilly Factor, de la Fox TV, Donald Trump s-a intrebat de ce nimeni nu a vazut certificatul de nastere al lui Obama si a speculat ca pe acesta ar putea fi mentionat faptul ca actualul presedinte este musulman.

Donald TrumpFoto: Captura Youtube.com

"Oamenii au certificate de nastere, el nu are un certificat de nastere. Acum, s-ar putea sa aiba unul, dar este ceva pe el - poate religia, poate spune ca e musulman, nu stiu (...) poate nu are unul", a declarat el.

"Dar va spun ceva, daca nu s-a nascut in aceasta tara, este una dintre cele mai mari fraude", a comentat miliardarul, care a afirmat anterior ca ar putea lua in calcul o candidatura la functia de presedinte al Statelor Unite.

In urma cu doua saptamani, Donald Trump l-a criticat pe presedintele Barack Obama pentru ca "a jucat golf" in timp ce Japonia se confrunta cu o catastrofa. "Imaginea cu el pe un teren de golf, in timp ce Japonia se confrunta cu un necaz catastrofal, este complet nepotrivita", a afirmat Trump, citat de Fox News. In ultimele zile, presa si comentatorii conservatori din SUA l-au criticat pe liderul de la Casa Alba, pe care l-au acuzat ca "a mers la golf", chiar dupa ce Japonia a fost lovita de un cutremur de 9 grade, ce a declansat un tsunami devastator

O teorie conspirationista sustine ca liderul de la Casa Alba, Barack Obama, si-ar ascunde certificatul de nastere deoarece acesta ar atesta faptul ca a venit pe lume in Kenya, fapt care i-ar anula dreptul de a fi presedintele Statelor Unite, in conditiile in care candidatii pentru Casa Alba trebuie sa fie nascuti pe teritoriul SUA.

Casa Alba a publicat copii ale certificatului de nastere al presedintelui, care atesta ca acesta s-ar fi nascut in Honolulu, Hawaii. Insa sustinatorii teoriei conspiratiei au suspiciuni in privinta faptului ca certificatul prezentat de Casa Alba este unul scurt, si nu originalul completat de medici la nastere. Ei acuza faptul ca respectivul document a fost publicat in Honolulu pe 13 august, la noua zile dupa nasterea actualului lider de la Casa Alba.

Curtea Suprema a Statelor Unite a refuzat, la inceputul lunii ianuarie, sa se sesizeze asupra chestiunii nationalitatii americane a presedintelui Barack Obama, pe care un nucleu dur continua sa o conteste.

Barack Hussein Obama s-a nascut in 1961 in Hawaii, unul dintre cele 50 de state americane