​Cancelarul german Angela Merkel a scapat „la mustata“ dintr-un incident aviatic in care a fost implicat elicopterul sau de serviciu. Dupa informatiile Bild an Sonntag, preluate de agentiile de presa germane si internationale, pe cand se afla intr-un tur electoral, Angela Merkel „abia a scapat miercuri, de prabusirea elicopterului sau“.

Merkel a zburat cu elicopterul VIP D-HEGM, de 21 de locuri, de la Friedrichshafen de langa lacul Bodensee, la doua intalniri electorale de la Waldshut-Tiengen si Offenburg. Cancelarul german, care este si presedinta Partidului Crestin-Democrat, a coborat spre seara la Offenburg, unde la ora 19.00 lua parte la o manifestare cu scop electoral.

Cei trei piloti au alimentat elicopterul cu combustibil, pentru a-si continua apoi drumul mai departe, spre baza de langa München. Angela Merkel nu se afla la bord in momentul incidentului de zbor. In seara zilei de 16 martie, in jurul orei 21.00, au cazut ambele motoare ale elicopterului. Acesta se afla la o inaltime de 1.600 de metri.

La scurt timp insa, motoarele au putut fi repornite si a fost oprita caderea in gol, la doar cateva sute de metri de sol. „Masina aproape noua a trebuit sa faca o aterizare fortata pe aeroportul din Augsburg“, scrie ziarul local Augsburger Allgemeine.

Din informatiile primite de Bild, elicopterul de data recenta de fabricatie a intrat in dotarea politiei federale in decembrie 2010. Expertii in securitate ar fi declarat celor de la publicatia numita, ca „n-ar fi vorba de un act de sabotaj“.