Un fost oficial din Administratia Ronald Reagan a declarat ca, daca justitia nu va reusi sa-l pedepseasca pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, atunci acesta va fi "asasinat de o echipa a mortii de la CIA", transmite RT America. Paul Craig Roberts a afirmat ca Assange este o amenintare "nu doar pentru Guvernul american, ci si pentru cel britanic si pentru alte guverne din intreaga lume".

Julian Assange (foto din 4 noiembrie 2010)Foto: Reuters

Roberts, fost secretar adjunct al Departamentului Trezoreriei si cofondator al faimoaselor politici economice denumite Reaganomics, a afirmat ca daca justitia esueaza, "el (n.red. Assange) va fi pur si simplu asasinat de o echipa de ucigasi ai CIA".

Roberts a spus ca Assange este o amenintare. "Nu doar pentru Guvernul american, ci si pentru cel britanic si un alt numar de guverne", a afirmat fostul oficial SUA.

Paul Craig Roberts a declarat ca exista un "efort concentrat" pentru a fi redus la tacere.

"In opinia mea, daca esueaza incercarile legale, in spatele carora sunt convins se afla Statele Unite ale Americii, el va fi pur si simplu asasinat" de catre o echipa a mortii de la CIA. "Este o practica obisnuita a CIA sa faca asta. Nu e nimic neobisnuit", a adaugat Roberts.

Pe 24 februarie, un tribunal din Marea Britanie a aprobat extradarea fondatorului Wikileaks in Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuala. Avocatul lui Assange a anuntat ca va face recurs la decizie.

Avocatii lui Assange au sustinut in repetate randuri ca australianul nu va beneficia de un proces corect in Suedia si ca de acolo ar putea ajunge la judecata in SUA, unde poate fi chiar executat.

Assange a fost arestat la inceputul lunii decembrie 2010 in Marea Britanie, in baza unui mandat european emis de Suedia. Politia londoneza a afirmat ca impotriva fondatorului Wikileaks exista 4 capete de acuzare - unul referitor la constrangerea victimelor, doua la molestari sexuale si unul de viol, toate comise in august 2010.

Assange a fost declarat Omul Anului 2010 de prestigiosul cotidian francez Le Monde, in urma voturilor cititorilor de pe site-ul publicatiei si a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.