Presedintele rus Dmitri Medvedev a interzis prin decret transferarea catre Iran a sistemelor de rachete sol-aer S-300 si de material blindat, precum si de avioane, elicoptere si nave de lupta, a anuntat serviciul de presa al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

"Decretul interzice in special tranzitul via teritoriul Rusiei (inclusiv aerian), expedierea din teritoriul rus in Iran si transferul spre Iran din afara Rusiei cu vapoare si aeronave care arboreaza pavilion rusesc de masini blindate, piese de artilerie de mare calibru, avioane de asalt, elicoptere de lupta, nave de razboi, rachete sau sisteme de rachete sol-aer S-300 sau de materiale legate de armamentele invocate, precum si piese de schimb", se arata in comunicatul presedintiei.

In iunie 2010, Consiliul de securitate al ONU a adoptat a patra rezolutie care impune sanctiuni impotriva Iranului. Documentul impune restrictii asupra furnizarii de armament conventional, inclusiv rachete.

Ahmadinejad: O lovitura aeriana impotriva noastra risca sa provoace un razboi "fara limite"

Anterior acestui anunt, Mahmoud Ahmadinejad declarase, la New York, in fata ziaristilor americani, ca Teheranul nu a violat nicio norma internationala legata de armele atomice si a avertizat ca o lovitura aeriana impotriva siturilor nucleare pe care le detine risca sa provoace un razboi "fara limite".

"Razboiul nu este un simplu bombardament al unui loc. Cand izbucneste, el ignora frontierele", a spus Ahmadinejad.

Presedintele Republicii islamice s-a declarat pregatit sa participe la negocieri legate de dosarul nuclear cu administratia americana, cu conditia ca abordarea generala legata de discutii sa se schimbe.