Americanii nu vor avea loc in Rai din cauza ca guvernul de la Washington este inclinat spre razboi, a declarat regizorul Michael Moore. Intr-un interviu pentru "Democracy Now", regizorul a spus ca-i va cere presedintelui Barack Obama sa retraga acum trupele americane din Irak si Afganistam, deoarece razboaiele purtate acolo sunt "imorale".

Michael MooreFoto: Agerpres

"Cateodata ma intreb cine ne credem noi, americanii, ca nu trebuie sa raspundem pentru asta la un moment dat? Indiferent ca raspundem pentru asta aici sau acolo sau daca esti un om religios si crezi ca exista viata dupa moarte, ce crezi ca se va intampla la Portile Raiului, cand iti vor verifica cetatenia si-ti vor spune: A, esti american? Uite aici o lista a crimelor", a spus Moore.

Regizorul s-a referit si la americanii care sunt impotriva razboiului si care si-au platit taxele, sustinand ca nici acestia nu vor intra in Rai deoarece "au ajutat la finantarea" razboaielor.

Moore s-a declarat convins ca americanii "sunt capabili sa faca o multime de lucruri bune": "Atunci cand ai un miliard de oameni pe aceasta planeta care in aceasta seara nu pot bea o cana de apa potabila, doua miliarde care nu au conditii sanitare, ce-ar fi sa ne folosim banii sa facem lucrurile acestea?... O luna din banii folositi pentru aceasta masina de ucis ar putea sa dea apa potabila la aproape toti oamenii care nu au."

In timpul interviului, Moore a multumit calugaritelor care "i-au zadarnicit" cariera de ziarist la gazeta scolii, dupa ce a scris ca Biserica Catolica este "o institutie care uraste femeile". El a spus ca le-a prezentat filmul sau "Sicko" calugaritelor din Michigan: "Maicutele sunt grozave deoarece ele stiu ce dracu se intampla in Biserica Catolica si ele au fost mereu mai radicale si impotriva razboiului".

Interviul a fost difuzat de Pacifica Radio.

Vezi fragmente din interviul acordat de Michael Moore: