Un baiat in varsa de opt ani din statul american New Jersey se afla pe lista suspectilor de terorism, fiind controlat atent de fiecare data de agentii de securitate de pe aeroporturi, relateaza New York Times. Michael Hicks a fost perchezitionat cu minutiozitate inca de la varsa de doi ani, deoarece numele sau este identic cu al unul barbat suspectat de acte teroriste.

Mama baiatului, Najlah Feanny Hicks, a declarat ca Michael, care este cercetas si calatoreste des cu familia sa, a trebuit sa treaca de fiecare data prin controale severe de securitate. El a fost perchezitionat pentru prima data la varsta de doi ani, relateaza New York Times.

Femeia a afirmat ca necazurile au inceput insa mai de mult: cand Michael Hicks era doar un bebelus, oficiali de la securitatea aeroportuara i-au spus ca baiatelul "se afla pe lista". Aceasta contine numele a circa 13.500 de persoane care trebuie sa treaca prin controale suplimentare pe aeroporturi. Respectiva lista cuprinde mai multe nume decat lista oficiala a guvernului SUA cu persoanele care nu au dreptul sa zboare.

Mama baiatului a declarat ca a fost "extrem de suparata" dupa ce Michael a fost "perchezitionat cu agresivitate" in momentul in care familia se intorcea dintr-o vacanta petrecuta in Bahamas. "Mainile sus, mainile jos, mainile la talie - cineva iti controleaza fiul in varsta de opt ani de parca este un criminal", a spus Hicks, adaugand: "Un terorist poate sa-si arunce in aer lenjeria plina de exploziv si ei nu reusesc sa-l prinda. Insa baiatul meu de 8 ani nu poate trece de controlul de securitate fara sa fie perchezitionat".