Liderul organizatiei Al-Qaeda, Osama bin Laden, a dat publicitatii un nou mesaj audio, adresat "popoarelor din Europa", a anuntat serviciul de monitorizare SITE Intelligence Group, citat de AFP. Potrivit informatiilor, mesajul a aparut vineri pe mai multe forumuri jihadiste.

Bin Laden le cere statelor europene sa-si retraga trupele din Afganistan si sa renunte la alianta cu Statele Unite. "Nu cerem nimic injust. Este la indemana voastra sa puneti capat nedreptatii si sa va retrageti soldatii din Afganistan", afirma liderul terorist, care adauga: "Un om inteligent nu-si iroseste banii si copiii pe o gasca de criminali din Washington".

SITE precizeaza ca mesajul audio, realizat de as-Sahab, a fost inclus intr-un clip video ce infatiseaza o fotografie a sefului Al Qaeda. Serviciul de monitorizare afirma ca mesajul video include si subtitrari in limbile engleza si germana.

Aparitia mesajului vine cu doua zile inainte de desfasurarea alegerilor parlamentare din Germania. In ultima saptamana, organizatia Al Qaeda a dat publicitatii trei mesaje video despre care guvernul german sustine ca includ "o amenintare abstracta" la adresa tarii.

Ultimul mesaj al lui bin Laden a fost adresat americanilor si a aparut cu cateva zile inainte de aniversarea a opt ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.