Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal din republica Moldova, a fost retinut de Politie, sambata seara, dupa o intalnire cu alegatorii, anunta Jurnal de Chisinau si Unimedia.

Motivele invocate de Politie pentru retinerea lui Chirtoaca sunt "incalcarea normelor privind durata desfasurarii intalnirilor cu alegatorii si, respectiv, prezentarea filmului , un film documentar realizat de tinerii PL despre evenimentele din 7-8 aprilie".

Dorin Chirtoaca a fost retinut impreuna cu Vitalie Salaru, presedintele Organizatiei Teritoriale Bacioi a Partidului Liberal, si dusi la sectia de politie din localitatea Bacioi, unde avusese loc o intalnire cu alegatorii.

Reprezentantii Politiei, inclusiv comisarul care a participat la retinere, au facut referire la o prevedere a noului Cod Contraventional care indica desfasurarea intrunirilor publice pana cel tarziu la ora 22.00. Partidul Liberal a calificat, insa, acuzatiile ca fiind nefondate, sustinand ca actiunea de retinere a lui Dorin Chritoaca si a lui Vitalie Salaru ar reprezenta "un abuz al politiei indreptat impotriva Partidului Liberal".

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, degrevat din functie pe durata campaniei electorale, a fost eliberat, dar este asteptat luni, la ora 13.00, la Comisariatul Botanica pentru depunerea marturiilor, potrivit Jurnal de Chisinau, care citeaza un comunicat al PL.