Filmul regizorului Michael Moore despre criza financiara globala si economia SUA in timpul perioadei de tranzitie de la Administratia Bush la cea a lui Barack Obama se va intitula "Capitalismul: O poveste de dragoste", informeaza Variety. Pelicula va fi lansata pe 2 octombrie in America de Nord.

"Va fi filmul perfect pentru o intalnire. Are de toate: senzualitate, pasiune, romantism si 14.000 de locuri de munca eliminate zilnic. Este o dragoste interzisa, una care nu indrazneste sa-si spuna nume. La naiba, sa o spunem direct: este capitalismul", a declarat Moore.

In luna februarie a acestui an, Michael Moore a anuntat ca este in cautarea unor persoane care lucreaza pe Wall Street sau in industria financiara si care sunt dispuse sa ofere amanunte despre "cea mai mare escrocherie din istoria Americii", cum a numit el criza financiara.

Intr-un mesaj postat pe blogul sau, Moore i-a incurajat pe bancheri si finantisti "sa iasa in fata si sa povesteasca ceea ce stiu".

"Bogatii au decis, la un momet dat, ca nu au suficiente averi", a declarat Moore, citat intr-un comunicat de presa. "Au vrut mai mult... mult mai mult. Asa ca, in mod sistematic, au decis sa-i jecmaneasca pe americani de banii castigati cu greu. De ce sa faca asta? Acest lucru vreau sa-l descopar realizand acest film", a adaugat atunci regizorul.

Moore este cunoscut pentru productiile sale controversate, intre care Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 si Sicko. Spre exemplu, in Fahrenheit 9/11 el a vorbit despre legaturile intre familia lui George W. Bush si cea a lui Osama ben Laden, in timp ce, in Sicko, Moore a prezentat sistemul de sanatate american si industria farmaceutica.

Imagini din timpul filmarilor - Moore la sediul AIG din New York