Presedintele moldovean Igor Dodon, care a participat in weekend la "Ziua Gagauziei", a declarat, la concertul festiv, ca "cei mai buni prieteni ai Gagauziei si chiar ai R. Moldova sunt Rusia si Turcia". Seful statului nu de peste Prut nu a ezitat sa multumeasca de cateva ori Rusiei si Turciei, inclusiv pentru concertul din Comrat, transmiteAgora.md.

La festivitate erau prezenti si ambasadorii Federatiei Ruse si Turciei, iar Dodon i-a indemnat sa nu "ia in seama provocarile", adaugand ca "prietenia dintre statele noastre va dura secole intregi".

"Cred ca cei mai buni prieteni ai Gagauziei, dar si ai R. Moldova, sunt Rusia si Turcia. (...) Multumesc mult, dragi prieteni si parteneri din Rusia. Nu luati in seama provocarile, sunt sigur ca suntem mai intelepti decat tot ceea ce se intampla. Suntem mai presus decat asta. Trebuie sa stiti ca poporul e in favoarea unei prietenii cu Rusia, iar ceea ce se face in Parlament sau in Guvernul temporar va pleca in istorie, iar prietenia dintre tarile noastre va dura timp de secole. Inca o data multumesc prietenilor din Rusia. Stiu ca Turcia foarte mult iubeste Gagauzia. Daca nu era Turcia, nu exista autonomia. Un rol decisiv la avut presedintele turc, la acel moment", a declarat Dodon de pe scena din Comrat.