Presedintele american Donald Trump considera ca fostul sau consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn, are tot dreptul sa ceara imunitate daca va depune marturie in audierile din Congres privind prezumtiva ingerinta ruseasca in alegerile din noiembrie, denuntand o "vanatoare de vrajitoare", scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Twitter @POTUS

"Mike Flynn ar trebui sa ceara imunitate in acest caz care este o vanatoare de vrajitoare (scuze pentru marea infrangere din alegeri) condusa de media si de democrati, de proportii istorice", a spus Trump, intr-un tweet.

Declaratia sa vine dupa ce Michael Flynn a cerut imunitate pentru a depune marturie in audierile din Congres privind interferenta rusa in alegeri.

Avocatul sau a spus ca fostul oficial "are o poveste de spus", dar trebuie sa se apere de "urmarirea nedreapta in justitie".

"Generalul Flynn are, cu siguranta, o poveste de spus si ar vrea foarte mult sa o spuna, daca vor permite circumstantele", a declarat avocatul sau, Robert Kelner.

Flynn si-a dat demisia de la Casa Alba dupa ce a mintit in legatura cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Comisiile de informatii ale ambelor camere ale Congresului american ancheteaza presupusa interferenta rusa in alegerile din SUA, inclusiv posibile legaturi intre oficiali rusi si membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. Si FBI face propria sa investigatie in dosar.

Guvernul american a acuzat public in octombrie Rusia ca a orchestrat spargerea computerelor Partidului Democrat in cursul campaniei electorale. Iar in ianuarie, cu cateva zile inainte de investirea in functie a lui Trump, comunitatea de informatii a conchis ca Putin a ordonat o "campanie de influentare" menita sa submineze sansele rivalei democrate a lui Trump, Hillary Clinton.

In urma atacurile informatice vizand Partidul Democrat, au fost publicate mii de e-mailuri furate, dintre care multe includeau dezvaluiri care au facut rau campaniei lui Clinton.

Trump a respins initial ca Rusia s-ar fi aflat in spatele atacurilor, dupa care a admis ca Moscova a fost, probabil, vinovata.

In ianuarie, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca acuzatiile la adresa Rusiei "nu sunt sustinute' de dovezi si sunt "facute la nivel amator, emotional".