Presedintele flipinez Rodrigo Duterte a amenintat oficialii guvernamentali corupti cu aruncarea din elicopter din zbor, spunand ca a mai facut acest lucru si nu va ezita sa o faca din nou, transmite Reuters.

Rodrigo DuterteFoto: Captura YouTube

Fostul procuror a sustinut ca mai demult a aruncat din elicopter un chinez suspectat de viol si crima.

"Daca esti corupt, o sa te iau cu un elicopter din Manila si o sa te arunc din el. Am mai facut-o, de ce nu as face-o din nou?", a spus marti Duterte intr-un discurs catre victimele taifunului, inregistrarea declaratiei fiind publicata de biroul prezidential.

Organismul insarcinat sa vegheze la respectarea drepturilor omului in Filipine a anuntat joia trecuta ca deschide oancheta cu privire la marturisile presedintelui Rodrigo Duterte,care a recunoscut ca a ucis trei persoane pe cand era primar la Davao, un oras important din sudul tarii, potrivit AFP si News.ro.

Presedintele filipinez a lansat un razboi sangeros impotriva drogurilor, soldat cu mii de morti.

Acum doua saptamani el a declarat ca a ajutat politia sa impuste trei presupusi criminali, in timpul primului sau mandat de primar al orasului Davao, in 1988.

Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra'ad al Hussein a apreciat martea trecuta ca este vorba "in mod clar de crime" si a cerut justitie filipineze sa deschida o ancheta.

"Voua, nesimtitilor, noi va platim salarille", a replicat Duterte. "Idiotule, nu-mi spune mie ce sa fac. Eu sunt angajatorul vostru", a continuat Duterte.

"Nu-mie vorbi mie asa, fiu de tarfa", spus seful statului filipinez.