Salariul brut al frizerului presedintelui Francois Hollande se apropie de 10.000 de euro pe luna, potrivit editiei de miercuri a saptamanalului satiric Le Canard enchaine, citata de AFP.

Francois HollandeFoto: Agerpres (editat)

Contractul de munca al lui Olivier B., "frizer personal al sefului statului", a fost semnat in 16 mai 2012 de directoarea de cabinet a palatului Elysee din acea vreme, Sylvie Hubac, scrie saptamanalul.

Documentul indica faptul ca Olivier B. este "recrutat in calitate de personal contractual (...) pentru durata mandatului prezidential in curs", continua Le Canard, potrivit caruia contractul "pe cinci ani ii aduce o remuneratie bruta cumulata de 593.700 euro", respectiv 9.895 euro pe luna.

Aceste sume sunt insotite de "eventuale indemnizatii de locuinta si alte avantaje familiale", adauga saptamanalul.

Presedintia nu a putut fi contactata pentru un comentariu, dar Le Canard enchaine asigura ca "Elysee confirma pe toata linia".

Ziarul precizeaza ca Olivier B. trebuie sa fie disponibil la orice moment si il insoteste pe Francois Hollande in majoritatea deplasarilor.

Potrivit Le Canard, articolul 5 din contractul de munca ii impune frizerului "sa pastreze, in timpul si dupa expirarea contractului, secretul cel mai strict legat de activitatea efectuata sau de informatiile pe care le-a primit".

UPDATE "Ceea ce s-a anuntat este adevarat", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Stéphane Le Foll, un apropiat al lui François Hollande, confirmand ca "acum exista un frizer la Elysée, ceea ce nu a fost cazul inainte".

"Pot intelege semnele de intrebare, pot intelege ca exista critici", a spus acesta, inainte de a adauga: "Toata lumea se tunde, nu?".