Europa a fost "vulnerabila" in criza refugiatilor, din cauza ca nu a reusit sa controleze situatia in masura in care si-ar fi dorit, a afirmat luni cancelarul german Angela Merkel. "Acum, dintr-o data, ne confruntam cu provocarea pe care o reprezinta refugiatii care vin in Europa si suntem vulnerabili, pentru ca nu avem inca ordinea si controlul pe care ni le-am dori", a declarat Merkel intr-o conferinta de presa la Mainz, in apropiere de Frankfurt, potrivit Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Cancelarul german a mai spus ca moneda euro si libertatea de circulatie in Europa au fost "legate direct".

Angela Merkel si-a inasprit, recent, tonul cu privire la refugiati, ea pronuntandu-se sambata trecuta pentru inasprirea legislatiei privind expulzarea solicitantilor de azil care sunt condamnati de justitia germana, chiar si in cazul celor condamnati la pedepse cu suspendare.

In Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanti de azil in 2015. Violentele de la Koln si din alte orase germane din noaptea de Anul Nou au creat o unda de soc in aceasta tara si au dat amploare criticilor la adresa politicii de deschidere fata de migranti manifestata de cancelarul Merkel.