Vice-cancelarul german Sigmar Gabriel i-a cerut lui Vladimir Putin sa colaboreze mai bine cu Germania in legatura cu conflictele din Ucraina si Siria si a solicitat, de asemenea, mai multe eforturi pentru a se pune capat crizei ucrainene. Vice-cancelarul german a facut, miercuri, o vizita la Moscova, unde s-a intalnit cu Vladimir Putin. Sigmar Gabriel a mai afirmat, in timpul intalnirii, ca, in opinia sa, racirea relatiilor dintre Rusia si Occident a agravat conflictele, scrie Deutsche Welle.

"Parerea mea personala este ca trebuie sa facem tot ce se poate pentru a ajunge la un acord si a lasa in urma situatii din trecut, precum si sa gasim noi modalitati de a ne imbunatati colaborarea", a afirmat Sigmar Gabriel.

Tensiunile dintre Rusia si Germania s-au amplificat incepand din primavara trecuta, dupa ce Rusia a anexat peninsula Crimeea din estul Ucrainei. Dupa acest episod, Occidentul a acuzat constant Moscova de faptul ca sustine separartistii pro-rusi din estul Ucrainei cu trupe si arme - acuzatii negate de Moscova.

Vice-cancelarul german i-a mai spus miercuri lui Vladimir Putin ca asteapta din partea Rusiei mai multe eforturi pentru rezolvrea crizei din estul Ucrainei, adaugand ca Kievul nu poate deocamdata sa controleze granitele, iar regiunea controlata de separatisti reprezinta "un obstacol imens".