Fortele regimului sirian au bombardat violent miercuri pozitiile rebele din Damasc si din imprejurimi, in incercarea de a dizloca rebelii care incercuiescc o mare parte a capitalei, transmite AFP, care citeaza o sursa militara.

Raiduri aeriene ruse in SiriaFoto: Captura YouTube

"Armata a inceput o operatiune militara in aceasta dimineata cu obiectivul de a extinde banda de securitate in jurul sectoarelor controlate de armata", a afirmat aceasta sursa.

"A inceput cu Jobar operatiunile limitate dar precise si eficiente impotriva centrelor si liniilor de aparare pe care le folosesc grupurile armate pentru a supraveghea restul capitalei. Aviatia siriana actioneaza, dar si cea rusa", a precizat srusa citata.

Cartierul Jobar, in estul capitalei, a devenit un camp de batalie de peste doi ani. Parasit de populatie, luptele dintre armata si rebeli se deruleaza in special in tunele sapate de protagonisti sau in scheletele imobilelor unde se ascund lunetisti.

Locul este strategic deoarece se invecineaza cu o piata care deschide direct drumul spre centrul Damascului si spre regiunea agricola din estul capitalei, unde majoritatile localitatilor sunt in mainile rebelilor.

Armata a incercat in mai multe randuri sa alunge rebelii din Jobar dar fara succes.

"Bombardamentele cu artilerie grea, rachete si alte proiectile au inceput in jurul orei 06,00 (03,00 GMT) si au durat trei ore. Au fost foarte violente", a afirmat Yusuf, care locuieste in apropiere.

Alte bombardamente aeriene si de artilerie au vizat mami multe localitati rebele din jurul Damascului. Doi copii au murit la Duma, au nord-estul capitalei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.