Ministrul de Interne german Thomas de Maiziere planifica taieri masive ale ajutoarelor financiare pentru azilanti, printr-un proiect de lege care ar urma sa treaca rapid prin legislativul de la Berlin, informeaza The Guardian. AFP a obtinut joi o copie a proiectului de lege.

Initiativa legislativa, datata cu ziua de luni, propune ca refugiatilor care ajung in Germania prin alte tari UE - si, astfel, sunt sub jurisdictia altor state, potrivit normelor de la Dublin - sa le fie refuzate ajutoarele automate acordate sub legea germana pentru azilanti. Acestia ar urma sa primeasca doar un bilet care sa le asigure transportul si provizii de natura alimentara", precizeza agentia.

Mai mult decat atat, refugiatii care nu pot fi deportati pentru ca nu au pasaport, sau refuza sa furnizeze informatii privindtara lor de origine, nu vor avea drept de munca si vor pierde ajutoarele sociale.

Azilantii de pe lista germana a "tarilor de origine sigura" - in mare parte tari balcanice - nu vor avea nici ei drept de munca si nu vor fi acceptati in sistemele de educatie sau pregatire profesionala.

Organizatia Pro Asyl, care sustine drepturile azilantilor, a criticat dur planul Berlinului: "Proiectul de lege al Guvernului vor face ca partitia, descurajarea si lipsa de adapost sa fie parte a programului", arata grupul intr-o declaratie de presa.