Sediul ziarului belgian de limba franceza Le Soir, situat in centrul orasului Bruxelles, a fost evacuat duminica, dupa "un apel telefonic anonim" care ameninta cu un atentat cu bomba, a anuntat redactia cotidianului, citata de AFP.

Intreaga strada Royale, pe care se afla sediul cotidianului, a fost izolata de fortele de ordine, a precizat agentia belgiana de presa Belga.

"Un apel anonim proferand amenintari a fost primit la redactie, in urma caruia aceasta a decis sa evacueze cladirea", a precizat pentru Belga Maroun Labaki, editorul responsabil cu stirile internationale in cadrul ziarului.

"Va exploda in redactia voastra, daca nu ne luati in serios", ar fi afirmat autorul apelului anonim, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jurnalista Martine Dubuisson.

Alerta cu bomba a survenit in cursul dupa-amiezii, cand peste 10.000 de persoane defilau pe strazile Bruxelles-ului in cadrul unui "mars impotriva urii si pentru libertatea de exprimare", dupa atacurile sangeroase comise saptamana aceasta in Franta.