Mai multe impuscaturi au fost auzite joi dimineata intr-o suburbie a Parisului (Malakoff, sudul capitalei), iar o politista a fost ranita, transmite FranceInfo. Pina la acest moment nu exista informatii daca impuscaturile sunt legate de atentatul de miercuri de la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti. E vorba despre soferul unei masini Renault Clio, care a deschis focul asupra unui ofiter de politie, care a fost doborat. Atacatorul a fugit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Exact in aceste momente are loc la Paris o reuniune de urgenta a Executivului francez dedicata situatie de urgenta.

LIVETEXT evenimentele din sudul Parisului:

Ora 13:50 Fortele de ordine franceze au organizat filtre pe marile bulevarde si strazi care intra si ies din Paris:

Ora 13:30 Conform noilor relatari de la fata locului unde au avut loc impuscaturile de joi dimineata, politia a inceput verificarea camerelor din cladirile din zona. Operatiunea s-a facut calm, fara a exista un asalt.

Ora 12:27 Conform relatarilor mass media, precum si a martorilor din zona care relateaza pe Twitter, politia franceza se pregateste sa ia cu asalt o cladire in care s-ar afla cel putin un suspect:

Ora 11.50: Politista ranita joi dimineata a murit (Le Monde)

Ora 10.57: Atacatorul a fugit, o politista impuscata e in stare critica, al doilea politist e si el ranit - ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve (Le Monde). Suspectul retinut mai devreme nu are legatura cu atacul

Ora 10.18: Ministrul de Interne a parasit reuniunea de criza de la Palatul Elysee pentru a veni la locul atentatului. Zona este practic blocata de masini de politie si ambulante, o scoala din apropiere a fost inchisa (presa franceza)

Ora 10.13: Un suspect a fost retinut de politie, iar agentul ranit este in stare critica (AFP)

Ora 10.01: E vorba despre un barbat cu un rucsac, care a tras cu un Kalasnikov. Agentul de politie e cazut, echipele de reanimare ii dau primul ajutor

Ora 9.52: Potrivit Reuters, care citeaza surse din Politia Franceza, nu exista confirmarea vreunei legaturi intre incidentul de joi dimineata si atentatul terorist de miercuri de la Charlie Hebdo.

In curs de actualizare